www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Scootmobielers zijn van harte welkom in het Almeerderhout

1 september 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Op een scootmobiel het bos verkennen, dat kan in Almere. Zondag werd het vier seizoenenpad geopend in het Almeerderhout en iedereen was welkom om mee te rijden of te wandelen onder leiding van de boswachter. Bijzonder aan het vier seizoenenpad is dat het goed toegankelijk is voor mindervaliden. De opkomst was overweldigend en het pad is dan ook met veel tevredenheid van de doelgroep in gebruik genomen.

Kemphaan (230)

Het vier seizoenpad is zondag geopend door Tanja van Nieuwenhuizen, adjunct-directeur van de dienst Stadsbeheer Almere. Langs de route, die start naast Buitencentrum Almeerderhout, staat informatie over natuur met wat er de verschillende seizoenen gebeurd in het bos. De informatie wordt door pictogrammenschildjes met QR-codes weergegeven. In het Buitencentrum is ook een folder beschikbaar met basisinformatie en een routekaartje. De route is één van de ontwikkelingen vanuit het project Boshart op Stadslandgoed De Kemphaan. Staatsbosbeheer, Stichting Stad & Natuur, Stichting AAP, de gemeente Almere en de provincie Flevoland werken samen om van het landgoed en omliggende bos een stadsbos te maken. Lees meer over alle ontwikkelingen en activiteiten op www.almere.nl/boshart

Staatsbosbeheer - Vier Seizoenenpad-092385
foto: Eljee Bergwerff

Het Stedelijk Overlegorgaan Gehandicapten Almere (SOGA) heeft de route eerder al laten testen door twee scootmobielgebruikers en zij waren erg enthousiast over het pad. Een groep van 27 scootmobielrijders maakte zondag dan ook graag van de gelegenheid gebruik om de route in te wijden.

Thijmen van Heerde
Boswachter Almere

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog