www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

vrijdag 11 september is nachtvlindernacht!

7 september 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Verspreid door heel Nederland wordt er op vrijdag 11 september naar nachtvlinders gekeken, onder begeleiding van experts. Ook in Almere gaat dit gebeuren onder begeleiding van Ecoloog Ton Eggenhuizen in samenwerking met Staatsbosbeheer.
Om 20:00 uur zal hij als inleiding een lezing geven in Buitencentrum Almeerderhout over nachtelijke verlichting en reactie van nachtvlinders en andere beesten daarop. Bij slecht weer duurt de presentatie wat langer en wordt het buitenprogramma ingekort. Na de lezing worden een aantal vlinderlampen bezocht op de Stadslandgoed de Kemphaan.

th_tekstfoto1282

 

 

 

 

 

 

 

Nachtvlinders zijn normaal gesproken lastig te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen en door middel van stropen. Stropen betekent hier niet het afschieten of doden van dieren, maar het is letterlijk bedoeld. Door stroop op bomen te smeren kun je namelijk nachtvlinders aanlokken en bekijken. Een mengsel van zoetigheid en alcohol trekt nachtvlinders van verre aan, nachtvlinders kunnen namelijk goed ruiken.Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er meer dan 800! Nieuwsgierig geworden?

Locatie:
Buitencentrum Almeerderhout
Kemphaanlaan 4
1358 AG Almere

Aanmelden:
We waarderen het enorm als je je wilt aanmelden voor de Nachtvlindernacht!
Dit kan bij:
Ton eggenhuizen
036 5368474 / 06 20930659 of
E-mail: A.eggenhuizen4@chello.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog