www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Staatsbosbeheer weer beheerder Reve Abbert bos

17 september 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

 

De Grote Trap bij Stichting Flevolandschap

In het Reve Abbert bos kunt u voortaan weer boswachters van Staatsbosbeheer tegen komen. Stichting Flevolandschap heeft het beheer weer overgedragen aan Staatsbosbeheer. In januari 2009 was het omgekeerd: het bos maakte toen deel uit van een ruiling in beheer van natuurgebieden in Flevoland tussen verschillende natuurbeheerders. Deze ruil vond plaats ter voorbereiding van de realisatie van de verbindingszone Oostvaarderswold tussen de Oostvaardersplassen en het Horsterwold. Dit plan ging uiteindelijk niet door dus nu ruilen we de gebieden weer terug naar de situatie zoals die was. Het Reve Abbert bos is nu weer in beheer van Staatsbosbeheer en het gebied ‘de Grote Trap’ wordt weer beheerd door Stichting Flevolandschap.

Het Reve Abbert bos is tussen 1957 t/m 1962 aangelegd en is samen met het Roggebotzand het oudste bos van Oostelijk Flevoland. Via het nieuwe fietspad in de Hanzestrook is het tegenwoordig goed bereikbaar vanuit Dronten.

Het is een mooi bos dat zowel voor de natuur als recreant veel te bieden heeft. Zo zijn er in het vogelrijke loof- en naaldbos alleen al meer dan 500 soorten paddenstoelen te vinden. De grote velden in het gebied bieden ruimte om te spelen, te picknicken en te kamperen. Het Reve Abbert bos maakt onderdeel van de Beheereenheid Dronten- Lelystad en het is 803 hectare groot.

4378

Contactpersoon voor Reve Abbert is boswachter Vahid Dizdarevic, v.dizdarevic@staatsbosbeheer.nl

Contactpersoon voor Grote Trap is boswachter Hans-Erik Kuypers, he.kuypers@staatsbosbeheer.nl

Boswachter Vahid Dizdarevic

reageren

geef een reactie

  • WILLEM PROFIJT
    25 september 2015 om 19:13

    GEACHTE SBB IK HEB DAAR ALLE IN ENOUDS MEE GEMAAKT VANAF 1961 TOT I997 MIJN VADER IS DAAR BEGONNEN NA HET IN CULTUUR BRENGEN VAN DE NOP IS IN 1960 ER MEE DOOR GEGAAN VOOR DE RIJP IKWEET HEEL VEEL TE VERTELLEN OVER HET ONSTAAN VAN DIT GEBIEDT HEEFT U VRAGEN NODIG MIJ MAAR EEN KEER UIT! VRAAG LEO SMITS MAAR KEN MIJ GOED! MET VRIENDELIJKE GROET VAN WILLEM PROFIJT

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog