www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Op safari dwars door het Almeerderhout

22 oktober 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Staatsbosbeheer Almere heeft een nieuwe safari voor haar bezoekers in het Almeerderhout. Na de succesvolle beversafari’s over water vond de boswachter het tijd om een nieuw dier in de spotlights te zetten. Vanaf zaterdag 24 oktober kunnen bezoekers mee in stoere landrovers op zoek naar reeën in het Almeerderhout. Tijdens deze 4 uur durende safari kom je alles te weten over de ree.

De ree
Stap samen met de boswachter in de bijzondere wereld van de ree. Een prachtig zoogdier die jaren geleden een van de eerste bewoners was van de Flevolandse polder. Veel mensen hebben de ree vast wel eens zien staan in een akker of weiland, maar wat maakt dit dier nou zo bijzonder? De boswachter van Staatsbosbeheer neemt je graag mee op safari en vertelt onderweg alles wat je nog niet wist.

reebok

Bijzonder vervoer
Reeën zijn gewoonte dieren en zijn makkelijker vanuit een auto te bekijken dan lopend door het bos. Daarom heeft de boswachter een aantal stoere landrovers geregeld om het Almeerderhout af te speuren. Onderweg stoppen we op verschillende plekken in het bos waar we iets meer komen te weten over de ree. Tijdens de safari zullen we bij mooi weer ook genieten van een prachtige zonsondergang vanuit de bosrand met misschien wel een aantal reeën grazend op de landbouwkavels. Het beloofd dus een spannende en uitdagende tocht te worden en jij kan hier bij zijn.

5132

Bostapas
Na afloop van de safari is het mogelijk om nog een heerlijke bostapas te eten. Bosrestaurant Buitengewoon Lekker heeft speciaal voor de bezoekers van deze safari een aantal gerechten op de menukaart geplaatst.

 • Kindermenu Bostapas, inclusief 1 glas Flevolsap € 12,50 p.p.
 • Volwassenmenu Paddenstoelenplateau, inclusief 1 glas Flevosap € 12,50 p.p.
 • Volwassenmenu Reeënplateau, inclusief 1 glas Flevosap € 17,50 p.p.

Interesse? Geef bij het aanmelden van de excursie je reservering door. (Let op dit zijn de prijzen van het eten.)

Grote 5 safari’s
Je hoeft niet naar Afrika om wilde dieren te zien. Ook in Nederland kun je speuren naar wild tijdens de Grote Vijf safari’s van Staatsbosbeheer. Ga samen met de boswachter van op zoek naar reeën, zwijnen, bevers, edelherten of zeehonden. Met stoere voer- of vaartuigen ga je de natuur in. Onderweg laat de boswachter je zien waar en hoe het dier leeft en hoe je zijn sporen herkent. Een tocht langs plekken waar je normaal niet zomaar komt.

Aanmelden
Op de website van Staatsbosbeheer kun je voor onderstaande data reserveren om mee te gaan op reeënsafari met de boswachter.

 • Zaterdag 24 oktober     16:00 – 20.00
 • Zaterdag 28 november   14:00 – 18:00
 • Zaterdag 19 december   14:00 – 18:00

Kosten
Volwassenen € 27,50
Kinderen        € 22,50 (t/m 12 jaar)

Startlocatie
Buitencentrum Almeerderhout
Kemphaanlaan 4
1358 AC Almere

Thijmen van Heerde
Boswachter Almere

reageren

geef een reactie

 • Ben van Aefst
  22 oktober 2015 om 09:38

  Tijmen, kan ik ook een keer meerijden? Ben

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog