www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Allerlaatste plantdag in Koningin Wilhelminabos, Dronten

23 november 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Op 28 november organiseren Stichting Nationale Boomfeestdag, Staatsbosbeheer en KWF Kankerbestrijding de laatste ‘Bomen voor het leven’-dag in het Koningin Wilhelminabos te Dronten. Na 15 jaar en ruim 25.000 geplante Gedenkbomen, ter nagedachtenis aan dierbaren die overleden zijn aan kanker, worden deze dag de laatste 500 Gedenkbomen geplant ter vervolmaking van dit, wereldwijd uniek in zijn soort, Gedenkbos. Ruim 25.000 namen op glaspanelen, die staan op de speciaal hiervoor ontworpen Gedenkplek in het bos, herinneren aan deze dierbare overledenen.

 

Het Koningin Wilhelminabos is in 1999 door Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer aan KWF Kankerbestrijding geschonken ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan. Het bos ligt in Dronten in boswachterij Roggebotzand, eigendom van Staatsbosbeheer. In december 2000 is een start gemaakt met de eerste aanplant van het bos. Het bos was in eerste instantie opgezet als een eenmalige plantactie, maar de belangstelling was zó groot dat de 3 organisaties hebben besloten tot een jaarlijkse plantdag en wel zo lang Staatsbosbeheer de ruimte had voor het planten van bomen in dit bos.

DCIM100MEDIA

Nabestaanden van overleden kankerpatiënten kunnen, naast het planten van een Gedenkboom, op glaspanelen op de gedenkplek in het bos de namen van hun dierbaren laten aanbrengen. Elke naam is een klein monument voor een dierbaar persoon, die aan kanker is overleden: namen die de herinnering aan dierbaren levend houden. Tijdens de ‘Bomen voor het leven’-dag, die al 15 jaar op de laatste zaterdag van november wordt gehouden, worden de op de glaspanelen gegraveerde namen van dat jaar onthuld tijdens een speciale ceremonie in aanwezigheid van duizenden nabestaanden. Aansluitend worden de Gedenkbomen geplant op een vooraf bepaalde locatie in het bos.

DCIM100MEDIA

Op deze laatste ‘Bomen voor het leven’-dag, op 28 november aanstaande, kunnen de laatste 500 Gedenkbomen geplant worden. De duizenden nabestaanden die in deze 15 jaar een Gedenkboom gekocht en geplant hebben, hebben hiermee een bijzonder Gedenkbos gecreëerd dat herinnert aan dierbaren die overleden zijn aan kanker.

DCIM100MEDIA

Boswachter Vahid Dizdarevic

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog