www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Vacature: Boswachter Almere

20 januari 2016 Staatsbosbeheer in Flevoland

Boswachter Almere

36 uur per week, specialisatie publiek, standplaats Almere (FL)
Staatsbosbeheer zet zich in voor de kwaliteit van de leefomgeving voor mensen, planten en dieren, om die te beleven, beschermen en te benutten. We beheren ruim 265.000 ha natuur in Nederland en betrekken mensen bij natuur die hen raakt. Als grootste terreinbeherende organisatie van Nederland zijn we nauw betrokken bij allerlei zaken die in de belangstelling staan van publiek, ondernemers, politiek en bestuur.

Staatsbosbeheer Flevoland

Sprookjesachtig hoge populieren? Het grootste loofhoutbos van Nederland? Varens, mossen en slingerplanten? Je denkt niet meteen aan Flevoland. Toch is Flevoland, onze jongste provincie, gezegend met een aantal mooie bossen. En dankzij de vruchtbare zeebodem waarop de polder werd aangelegd, zijn veel bomen al zo hoog dat ze eeuwenoud lijken in plaats van nog maar vijftig jaar.
Staatsbosbeheer Flevoland werkt vanuit 5 beheereenheden: Kuinre, Dronten/Lelystad, Horsterwold, Oostvaardersplassen en Almere. We beheren in deze provincie ca. 20.000 hectare natuur, waarvan ca. 2.000 hectare in de beheereenheid Almere.

Beheereenheid Almere

De beheereenheid Almere ligt in en rond de stad Almere in zuidelijk Flevoland en onder de rook van Amsterdam. De stad Almere, met ongeveer 200.000 inwoners, zal op termijn groeien naar ongeveer 350.000 inwoners. Deze bewoners willen we als Staatsbosbeheer een plek bieden om de natuur te beleven, te recreëren en te ontspannen.
De diverse natuurgebieden liggen aan de randen van de stad Almere en bestaan voornamelijk uit bos. Samen met de gemeente Almere en andere partners werken we aan de ontwikkeling en uitbreiding van deze gebieden. Het recreatief hart wordt gevormd door het stadslandgoed de Kemphaan. Hier ligt ook het net geopende Buitencentrum Almeerderhout.
Almere is een dynamisch gebied waar volop kansen en uitdagingen liggen voor Staatsbosbeheer. Vanuit ons kantoor in het buitencentrum, is het geweldig om hier als boswachter, samen met je collega’s, onze doelen waar te maken.

Functieomschrijving

Samen met het team werk je aan:
·         De ontwikkeling van het Almeerderhout tot HET Stadsbos van Almere
·         Het betrekken van bestaande en nieuwe bewoners bij de natuur
·         Realisatie nieuwe natuur binnen het project ‘Eemvallei’
·         Het benutten van ontwikkelkansen door samen te werken met ondernemers
·         De samenwerking met onze partners op het Stadslandgoed de Kemphaan
·         Excursie- en educatieprogramma i.s.m. het Buitencentrum
·         Het op de kaart zetten van Staatsbosbeheer en onze gebieden tijdens de Floriade (2022)
·         Je bent het gezicht van Staatsbosbeheer in Almere, richting pers en op social media
Als boswachter met specialisatie publiek draag je de operationele verantwoordelijkheid voor de recreatieve voorzieningen, educatie- en voorlichtingsactiviteiten. Je levert een bijdrage aan plannen voor jouw gebied, waaronder het jaarplan, investeringsplan, marketing- en promotieplan en draag je zorg voor de uitvoering, inclusief het beheer en rapportages.
Veel tijd en aandacht besteed je aan de vertegenwoordiging van Staatsbosbeheer bij externe partijen zoals de gemeente. Je bouwt en onderhoudt hiervoor een relevant netwerk. Dit netwerk informeer je over de ontwikkelingen binnen Staatsbosbeheer in het algemeen en de provinciale eenheid in het bijzonder. Als boswachter lever je een bijdrage aan de maatschappelijke verankering en het verdienvermogen van Staatsbosbeheer. Je adviseert medewerkers en management vanuit de publieksverantwoordelijkheid en levert een bijdrage aan planvorming op een hoger organisatieniveau. Daarbij speel je in op kansen in jouw beheereenheid.

Profiel

Je bent minimaal in bezit van een MBO Bos- en Natuurbeheer niveau 4 of Associate Degree Natuur en communicatie of vergelijkbare opleiding en hebt een rijbewijs. Je beschikt over minimaal enige jaren ervaring in het werkveld. Je kunt goed omgaan met mensen en bent communicatief (zowel mondeling als in geschrift) sterk. Je voelt politieke verhoudingen aan en bent omgevingsbewust. Je draagt bij aan het vergroten van het ondernemerschap voor deze provincie door initiatieven te nemen die aansluiten bij de behoeften van de markt en ambities van Staatsbosbeheer. Je brengt samenwerkingsverbanden bij elkaar door goed in contact te zijn met de omgeving. Je hebt aantoonbare kennis van flora en fauna. Je bent een teamspeler met verantwoordelijkheidsgevoel.

Salarisindicatie

€ 2.397,45 – € 3.240,81, bruto per maand (salarisschaal 8, BBRA 1984) bij een volledige werkweek (36 uur per week).

Sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Andre Wiersma, teamleider publiek, via T 06-55356577. Stuur je sollicitatiebrief met cv uiterlijk 1 februari 2016 aan vacatures@staatsbosbeheer.nl onder vermelding van vacaturenummer 1607.
Sluitingsdatum vacature: 1 februari 2016
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog