www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Even voorstellen

6 september 2016 Boswachter Jeanette Stam in Flevoland

Het is alweer 4 maanden geleden sinds ik als Junior Boswachter Publiek begonnen ben. Mijn naam is Jeanette de Moed en ben geboren en getogen in Noord-Holland. Voor de Beheereenheid Dronten/Lelystad ga ik de recreatieve zaken als wandelroutes, bebording, excursies, vrijwilligers en educatie op mij nemen.

Jeanette

Natuur is altijd een grote liefde geweest. Uren slenteren langs de waterlijn en in de bossen met mijn trouwe viervoeter Duitse Herder. Ik ben in 2009 begonnen bij Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Eerst als vrijwilliger later als stagiair. Hier is de vlam ontstaan om te gaan werken in de natuur. Het was een ontzettend gezellige groep waar het ‘wij’ gevoel voorop stond. Ik ben erg van het ‘wij-gevoel’ en harmonie. Samen in de natuur werken is mij een groot goed. Ik ben heel blij dat ik, na werkgebieden als de duinen, het Drents-Friese Wold en de Veluwe als leerling boswachter, voet aan de grond heb gevonden bij Staatsbosbeheer en aan de slag mag gaan in Flevoland! Mijn man en ik wilden al heel lang wonen en werken in het oosten en dat is nu gelukt!

Flevoland ken ik nog van toen ik klein was en zag de kleine bomen langs de weg staan. Nu, na 25 jaar, kijk ik ervan op hoe volwassen de natuur van Flevoland is geworden èn dynamisch! Verschillende laagtes bomen, jong, oud, waterpartijen, omgevallen bomen, grote reuzen. Er is heel veel te doen!

Ik draag graag mijn steentje bij aan de verdere ontwikkeling van Flevoland en de bezoekers ervan een gastvrij gevoel te geven! Als de mensen blij zijn ben ik dat ook. Ik wil er met z’n allen voor zorgen dat zowél de bezoekers áls de flora en de fauna naast elkaar een kopje koffie kunnen drinken,…in harmonie. 😉

“Tot in het bos!”

reageren

geef een reactie

  • Ronald Oudshoorn
    11 oktober 2016 om 12:10

    ik ben nog op zoek naar vrijwilligers werk

  • Kees Jan
    6 september 2016 om 19:20

    Heel veel succes en plezier in je werk!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog