www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Succesvolle Natuurwerkdag 2016 Zuigerplasbos Lelystad

10 november 2016 Boswachter Jeanette Stam in Flevoland

Op vijf november ging de Scouting Ascane met vol enthousiasme de jonge boompjes, bramen, brandnetels en takken te lijf in het Zuigerplasbos in Lelystad. Het doel was een uitzichtlijn vrij te maken van opslag vanuit de uitkijkheuvel aan de rand van de plas. Een mooie match voor Staatsbosbeheer. De scouting heeft namelijk de doelstelling kinderen te leren over de natuur, hoe te overleven, en respect hebben voor de natuur. Beter kunnen wij het niet bedenken.

natuurwerkdag-2016-d

Diana van der Starre en haar groepsbegeleiders hebben de werkzaamheden van de ‘Scouts’ en de ‘Explorers’ in goed banen geleid ! Meisjes, jongens, oud, jong allemaal hadden ze er zin in. Op de uitkijkheuvel werd het gemaaide riet bij elkaar geharkt. De trekkerchauffeur van de Belevenissenbos hielp ons met het afvoeren van het materiaal. Het was een goede samenwerking van verschillende partijen!

natuurwerkdag-2016-k

Er is een goede start gemaakt. Nu nog de puntje op de i en dan hopen we dat de inwoners van Lelystad en recreanten van het Zuigerplasbos ook weer kunnen genieten van deze extra impuls. Een uitzichtheuvel met zicht op de plas.

De kinderen (en begeleiders) gingen moe maar voldaan naar huis!!

Tot ziens, in het bos….

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog