www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Kerstvakantie in het Almeerderhout

23 december 2016 Rob Koetsier in Flevoland

De kerstvakantie is weer begonnen. Heerlijk even vrij zijn van school, werk of andere beslommeringen. Tijd voor elkaar. Tijd om ook naar buiten te gaan! Tijd om een stevige wandeling te maken door het Almeerderhout. Maar willen de kinderen dat ook? Sommigen zeggen ja, leuk! Naar het speelbos toe op de Kemphaan. Andere hebben er niet zo’n zin in. Willen liever binnen spelen. Om ze toch mee te nemen naar buiten heb ik een aantal tips voor u, speciaal voor de kerstvakantie.

Allereerst wordt u op stadslandgoed de Kemphaan welkom geheten door de prachtig verlichte Kerststal van Joost Zwagerman. Vooral in het donker is deze mooi te bewonderen.

kerststal

GPS
Ga schat zoeken in het bos. Staatsbosbeheer heeft 2 nieuwe geocaches uitgezet in het Almeerderhout.
Wat je hier voor nodig hebt is een gps apparaat of telefoon met gps. Nog nooit gedaan? Kijk voor uitleg op www.geocaching.nl.
Op Stadslandgoed de Kemphaan kunt u samen met uw kinderen Kleine Bever helpen. Kleine Bever verveeld zich, geen van zijn vriendjes heeft tijd om met hem te spelen. Nu heeft hij iets over een schat gehoord op Stadslandgoed de Kemphaan. Hij wil graag met jou opzoek gaan naar deze schat. Ga je mee?
Download hem op: https://www.geocaching.com/geocache/GC6XXXA_kleine-bever-zoekt-een-schat?guid=86fa5a11-804a-4a0e-97ca-24001df07812
Wilt u wat langer wandelen en puzzelen doe dan de GPS Waterlandsebos tocht. Als je de vragen in de puzzel in één keer goed oplost, dan is de route 8 kilometer, maak je een fout dan is hij wat langer.
Download hem op: https://www.geocaching.com/geocache/GC6WPVE_gps-waterlandsebos?guid=ffd0bf39-1cff-4bcd-84c3-222f012d3897

bufobartalmeerderhout

Heb je geen gps? Geen probleem, er zijn genoeg andere dingen te doen.

Winterpuzzeltocht
Doe de nieuwe Winterpuzzeltocht. Dit is een fotopuzzeltocht over stadslandgoed de Kemphaan.
Kosten zijn € 2,-. Loop voor informatie binnen bij het Buitencentrum Almeerderhout.

 Knutselen bij Staatsbosbeheer
Maak jij de mooiste slinger van hout? Met een leuke tekst of je eigen naam erop? of wil je liever een rendierhanger maken van hout? óf toch liever winterse sneeuwpopjes van papier, die je leuk kan neerzetten voor het raam? Het kan allemaal bij Buitencentrum Almeerderhout. Van maandag 26-12 t/m vrijdag 06-01 kun je elke middag tussen 14.00-15.30 uur in Buitencentrum Almeerderhout een winter-knutsel maken voor € 2,50. Dit zal plaats vinden in de zaal “De Beverburcht”. Je hoeft je vooraf niet aan te melden. Komt u met een groep? Laat ons dit even weten.

winterknutsel

Freektocht – Winterse taferelen
Samen met andere kinderen op stap met onze boswachter Freek? Dat kan in het Almeerderhout!
Met boswachter Freek struin je door de bossen op zoek naar dierensporen. Tijdens deze Freektocht op 04-01 om 14:00 ontdek je waar de buizerd woont en zie je hoe de bever zijn huis gemaakt heeft. Misschien spot je wel een ree! Na afloop krijg je een echt hulpboswachterspaspoort. Na een uurtje ben je weer terug bij buitencentrum Almeerderhout. Daar kun je in het Bosrestaurant lekker genieten van poffertjes met wilde bosvruchten en een glas ranja.Meld je aan via het Buitencentrum Almeerderhout via:  almeerderhout@staatsbosbeheer.nl.

freektocht

Locatie:
Buitencentrum Almeerderhout
Kemphaanlaan 4
1358 AG Almere
Tel: 036-538 4416
almeerderhout@staatsbosbeheer.nl
Extra: Wij zijn 2e kerstdag geopend van 11.00 – 16.00 uur. Tip: Trek warme kleren aan en stevige schoenen!

Dan rest mij nog u, mede namens alle medewerkers en vrijwilligers van Staatsbosbeheer, fijne kerstdagen te wensen en een goed 2017.
Boswachter Rob Koetsier

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog