www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Bingo! Zwerfvuilbingo levert een schoon Belevenissenbos op!

2 november 2017 Boswachter Vahid Dizdarevic in Flevoland

Een tractorband, een schoen, een voetbal, een trespa-plaat, een tandenborstel en een teenslipper. En daarbij nog eens zo’n 18 vuilniszakken vol met lege drinkpakjes, snoepverpakkingen en sigarettenpeuken. Dat is de opbrengst van een middagje zwerfvuilbingo spelen in het Belevenissenbos.

Afgelopen zaterdag hebben ongeveer 100 kinderen en volwassenen zich samen vol enthousiasme ingezet om het Belevenissenbos op te ruimen. Wethouder Elly van Wageningen gaf om 12.00 uur het startsein voor de opruimactie, die tot 16.00 uur duurde. Iedereen die een zwerfvuilbingokaart en een volle vuilniszak met zwerfafval inleverde, ontving een portie poffertjes en een beker warme chocolademelk. Naast zwerfvuilbingo organiseerde IVN, Staatsbosbeheer en snackkar De Beleving meer activiteiten: er kon geknutseld worden, er waren excursies door het bos en boven een kampvuur konden er broodjes gebakken worden.

 

Een schoon bos speelt fijner

Zwerfvuil is al het afval dat op straat of in de natuur rondslingert. Het is daar bewust of onbewust door mensen weggegooid of achtergelaten op plekken die daar niet voor bestemd zijn. Wethouder Elly van Wageningen: ”Een schoon bos zonder zwerfafval is niet alleen goed voor de natuur, het speelt en wandelt natuurlijk ook veel fijner. Het enthousiasme van de kinderen – en hun ouders – waarmee zij zich hebben ingezet, vond ik ontzettend bemoedigend om te zien. Al spelenderwijs een bijdrage leveren aan een schone leefomgeving, dat verdient absoluut een compliment, en een lekkere portie poffertjes natuurlijk! Het schoonhouden van onze stad en natuur is een gedeelde verantwoordelijkheid. Door met elkaar op te ruimen, zoals deze actie in het Belevenissenbos, kunnen we ervoor zorgen dat we geen zwerfafval meer hebben. Het blijkt namelijk dat als het bos, of de buurt of het park, eenmaal opgeruimd is, anderen ook meer hun best doen om het schoon te houden.”

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog