www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Toekenning Europese subsidie MTB-route

16 februari 2018 Freek Rebel in Flevoland

Verschillende Flevolandse organisaties, waaronder Staatsbosbeheer hebben de handen ineengeslagen om Europese subsidie te verkrijgen voor een mountainbikeproject op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Op 9 februari 2018 kwam het goede nieuws van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland dat de aanvraag voor subsidie is goedgekeurd!


Eind 2016 is het plan ontstaan om een mountainbikeproject te ontwikkelen aan de oostkant van Almere. Het parkoers zou moeten lopen rondom het stadslandgoed de Kemphaan en over de naastgelegen voormalige vuilstort Braambergen. Een projectgroep, bestaande uit de terreinbeheerders Staatsbosbeheer, NV Afvalzorg, en de sportief betrokken organisaties  Sportbedrijf  Almere, Tracks & Trails en de lokale wielervereniging FRTC Almere heeft het projectplan voor de realisatie ontwikkeld. In een latere fase is Reimert Bouw en Infrastructuur aangesloten.

Na de ontwikkeling van het plan en het vaststellen van de benodigde financiën, werd besloten om Europese subsidie aan te vragen. Na het inwinnen van informatie daarover werd de subsidieaanvraag in het kader van Leader 2015 – 2022 voorbereid.
MTB & More
Voor het aanvragen van de subsidie werd de stichting MTB & More opgericht. De stichting heeft tevens de coördinerende rol bij verdere uitvoering. Onder begeleiding van medewerkers van de gemeente Almere is afgelopen oktober de subsidieaanvraag gedaan.
Co-financiers in het kader van de subsidieaanvraag zijn Staatsbosbeheer en de gemeente Almere. Daarnaast dragen de NV Afvalzorg en Reimert Bouw en Infrastructuur bij in de daadwerkelijke uitvoering. Tracks & Trails heeft de projectleiding bij de praktische uitvoering van het project.
Planning is dat het parkoers in het najaar van 2018 beschikbaar is.

Verbinden en verbeteren
Onderdeel van het project is tevens dat de bestaande parkoersen binnen de terreinen van Staatsbosbeheer binnen de gemeente Almere in samenhang met het nieuwe parkoers zullen worden bekeken.
Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer op de Kemphaan zal een centrale plek in het parkoers krijgen als start en finishplaats.

Leader 2015-2022
LEADER is één van de beschikbare instrumenten waarmee Provincie Flevoland de ontwikkeling van het landelijk gebied stimuleert. Het gaat hierbij om een bijdrage aan investeringen ten behoeve van de ontwikkeling van het landelijk gebied van Flevoland. Accenten daarbij zijn versterking van de sociale samenhang en samenwerkingsrelaties tussen verschillende partijen en organisaties in het landelijk gebied. Ook de versterking van de relatie tussen stad en platteland en van de (agro)toeristische infrastructuur wordt gestimuleerd.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog