www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Vrijwilligers met een hart voor de natuur actief tijdens NL Doet

11 maart 2018 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

In samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland en Stichting het Wisentbos deed Staatsbosbeheer Dronten/Lelystad dit jaar mee met NL Doet. Samen hebben wij aandacht geschonken aan de bijen populatie in Nederland.

Het Oranje Fonds organiseerde op 9 en 10 maart samen met duizenden andere organisaties in het land, NL Doet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland! Zo wordt vrijwilligerswerk in de spotlight gezet en wordt iedereen uitgenodigd om zijn of haar handen een dagje hiervoor uit de mouwen te steken.

In samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland en Stichting het Wisentbos deed de beheereenheid Dronten/Lelystad van Staatsbosbeheer dit jaar ook mee. Samen met deze twee partijen hebben wij afgelopen zaterdag onze handen uit de mouwen gestoken voor de bijen populatie in ons land.

In het Wisentbos van Dronten, wat beheerd wordt door Staatsbosbeheer, hebben wij met enthousiaste vrijwilligers struiken en bomen geplant die uiteindelijk niet alleen de bijen zullen aantrekken maar ook een aanwinst zijn voor veel andere insecten en vogels. Van de Aalbes tot een wilde appel zullen aankomend jaar gaan groeien en de biodiversiteit in het bos versterken.

Met dank aan de vrijwilligers, Landschapsbeheer Flevoland en Stichting het Wisentbos kunnen wij terugkijken op een mooie geslaagde dag. Ook volgend jaar hopen wij weer een mooie actie neer te kunnen gaan zetten.

 

Vrijwilligerswerk binnen Staatsbosbeheer.

Lijkt het jou leuk om in samenwerking met Staatsbosbeheer Dronten/Lelystad onze terreinen nog mooier en toegankelijker te maken en/of heb jij veel kennis van de natuur en wil je dit graag overdragen? Dan kun je contact opnemen met de boswachter: amy.zeeman@staatsbosbeheer.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog