www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Denk mee over de toekomst van het Almeerderhout

27 maart 2019 Boswachter Lida Blok in Flevoland

Het Almeerderhout is van de stad. Van jou! Komende tijd willen Staatsbosbeheer en de gemeente Almere met jou in gesprek. Om samen te ontdekken hoe de verbinding tussen bos en stad verbeterd kan worden, wat het bos voor de stad kan betekenen en wat de stad voor het bos kan betekenen.

Bosdialoog Almeerderhout

Staatsbosbeheer en de gemeente Almere willen graag met bewoners van naastgelegen wijken en bezoekers nadenken over de toekomst van Almeerderhout en organiseren daarvoor de bosdialoog Almeerderhout.

De ambitie van Staatsbosbeheer en Almere

De stad vouwt zich steeds meer om het Almeerderhout. Aanvankelijk vooral vanuit Almere Haven en Stad-oost, maar nu ook Nobelhorst, Vogelhorst, Overgooi, Oosterwold en de Floriade. Wat kan het bos betekenen voor die wijken en hun bewoners? Wat beteken de verbinding met de wijken voor het bos? En wat voor de stad Almere als geheel?

Staatsbosbeheer en de gemeente Almere hebben samen de ambitie om van het Almeerderhout hét stadsbos van Almere te maken. Een bos dat bijdraagt aan een aantrekkelijk  woon- en vestigingsklimaat. Een groene en gezonde omgeving, waar mensen graag wonen, werken en recreëren.

Het bos is ruim veertig jaar geleden aangelegd als polderbos. We willen het graag nog meer bekend en aantrekkelijk maken voor Almeerders en bezoekers om in te bewegen en ontspannen.

Programma ‘Almeerderhou(d)t van jou’

Een stadsbos is van de stad, is van jou als inwoner. Onder de noemer ‘Almeerderhou(d)t van jou’ willen we daarom graag met jou in gesprek. Om samen na te denken over de toekomst van het bos. En zo te komen tot een ‘bosagenda’.

Bewoners uit wijken die tegen het Almeerderhout aanliggen worden uitgenodigd voor boswandelingen met een bosdialoog.

Ook andere mensen kunnen hun ideeën geven. In  buitencentrum Almeerderhout staat een houten boom , die gevuld kan worden met kanskaartjes. Ieder die dat wil kan zijn of haar wensen voor het stadsbos van de toekomst in de boom hangen. Ook bezoekers van de Doe- en kijkdag  op tweede Paasdag 22 april wordt naar hun ideeën gevraagd.

Mensen die liever digitaal reageren, zijn van harte welkom hun ideeën te geven via de website van growing green cities.

Bosagenda

We verzamelen de opbrengst  in een Bosagenda. In de bosagenda worden de contouren voor de door-ontwikkeling geschetst en willen de samenwerkende partijen, gemeente Almere en Staatsbosbeheer, samen met initiatiefnemers uit het gebied onderzoeken of kansen en ideeën gerealiseerd kunnen gaan worden. Zodat het Almeerderhout, meer dan voorheen, onmiskenbaar onderdeel van de stad zal uitmaken.

Het zou leuk zijn als je ook jouw wensen voor het Almeerderhout aan ons laat weten!!

Voor meer informatie en vragen over de bosdialoog kun je gebruik maken van het e-mailadres growinggreen@almere.nl

 

reageren

geef een reactie

  • Martin de Groot
    27 maart 2019 om 21:35
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog