www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

De Grote Vijf Expeditie Almeerderhout

23 mei 2019 Rob Koetsier in Flevoland

Avonturiers opgelet, ga mee met de Grote Vijf Expeditie! Kook je eten op een houtvuurtje, ga op excursie naar één van de Grote Vijf én overnacht in een bivak op een unieke locatie midden in het Almeerderhout. Durf jij dit aan? Geweldige ervaring om bijvoorbeeld met je zoon of dochter te doen. De gehele expeditie is in een kleine groep onder begeleiding van de boswachter en een kampeerexpert van Bever. Heb jij zin in dit wildkampeeravontuur en wil je De Grote Vijf spotten?

Boek de excursie op: http://www.staatsbosbeheer.nl/grotevijfexpeditiealmeerderhout

Programma

’s Middags om 13.00 uur loop je vanaf het buitencentrum met de boswachter naar de kamplocatie. Je leert onder deskundige begeleiding van de boswachter of een medewerker van Bever Almere hoe je een kamp maakt in de wildernis. Staat je tent? Tijd om de stamppot voor het avondeten te bereiden. Na het eten ga ’s avonds op zoek naar één van de Grote Vijf. In juni ga je per kano op zoek naar de bever. In september ga je wandelend op zoek naar het ree. De avond sluit je af met een drankje bij het kampvuur en geniet je van de stilte in het bos. De volgende dag word je wakker van de vogelconcerten en bak je je eigen brood boven het vuur. Als alles opgeruimd is loop je terug naar het Buitencentrum en sluiten jullie af met koffie/thee en zelf gebakken brood.

Datum: zaterdag, 22 juni 2019 Van: 13:00 uur tot: 12:00 uur
Datum: zaterdag, 7 september 2019 Van: 13:00 uur tot: 12:00 uur

Prijs: € 150.00 Kind t/m 12 jaar: € 125.00 Leeftijd: vanaf 8 jaar

Contact: Buitencentrum Almeerderhout 036-5384416 of almeerderhout@staatsbosbeheer.nl

Praktisch:

 • Je slaapt primitief in een tentje in de natuur, deze is inclusief (zelfkook)maaltijden en drinken
 • Zelf meenemen: rugzak, slaapmatje, slaapzak, persoonlijke bagage voor 1 overnachting
 • Let op! Er is geen kraan en douche aanwezig. Wc maak je zelf met een schop
 • Drinkwater is wel aanwezig
 • Vegetarisch of ander dieet? Geef het door bij de boeking
 • Van zaterdag 13.00 uur tot zondag 12.00 uur
 • Juni: op zoek naar de bever
 • September: op zoek naar het ree
 • Startpunt: Buitencentrum Almeerderhout
  Kemphaanlaan 4, 1358 AG Almere

Tot ziens!

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog