www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Even Voorstellen

18 september 2019 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

Mijn naam is Charlotte Almekinders en ik ben sinds 1 augustus 2019 aangesteld als Boswachter Publiek in Almere.

Hiervoor werkte ik als docent aan de University of the Highlands and Islands in Fort William (Schotland). Ik gaf les in verschillende vakken zoals aardrijkskunde, marketing, management en foundations of outdoor learning aan HBO eerste- en derdejaars studenten. De afgelopen 5 jaar heb ik in het Verenigd Koninkrijk ( voornamelijk Schotland) gewoond en gewerkt en nu was ik aan een nieuwe uitdaging toe in Nederland.

Eigenlijk wilde ik al langere tijd boswachter worden en in Almere kreeg ik deze kans. Ik heb eerst een periode als vrijwilliger gewerkt bij Staatsbosbeheer in Zeeuws- Vlaanderen en door het geven van excursies heb ik mijn flora & faunakennis vergroot. Tijdens mijn studie Natuur en Communicatie in Den-Bosch en Wageningen, heb ik veel geleerd over communicatie. Na mijn HBO opleiding heb ik mijn Master in Outdoor Education behaald in Edinburgh.

Hier in Almere ga ik me bezig houden met communicatie: contacten met de pers, vragen van de bewoners en educatie. ‘Ik ga de mensen die in Almere wonen, zoveel mogelijk betrekken bij het Almeerderhout. Iedereen moet van het Almeerderhout kunnen genieten en het beléven zodat het groen in Almere behouden blijft voor de toekomst’.

Twee zaken zijn nieuw voor mij: ‘Ik heb les-programma’s ontwikkeld ook heb ik publicaties geschreven voor een Outdoor-blad, maar omgaan met de Pers en direct live gaan, is toch iets héél anders’… Na 2 weken werd ik al gevraagd mijn zegje te doen voor een tv-opname van Omroep Flevoland.

Het televisie optreden kunt u terugvinden op: https://www.youtube.com/watch?v=54-4Nc0ue4M

In mijn vrije tijd hike en klim ik graag in de Schotse Hooglanden, maar ik ga ook graag fietsen, zwemmen, schaatsen en skiën. Ik hou van reizen en ben graag buiten.

Ik ga beginnen met schrijven: zie de boswachtersblog Flevoland

U kunt mij ook volgen op sociale media:

https://twitter.com/BAlmekinders
https://www.instagram.com/boswachtercharlotte/

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog