www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Fietspad Kromslootpark afgesloten voor werkzaamheden

29 oktober 2019 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

De herinrichting van het Kromslootpark is in volle gang. Vanaf maandag 11 november worden de doorgaande wandel- en fietspaden in het park vervangen, waarna ook nieuwe bruggen worden aangebracht. Hierdoor is het doorgaande wandel-/fietspad door het Kromslootpark, het Blanchardpad, tijdelijk niet begaanbaar. Dat betekent dat fietsers worden omgeleid.

De afsluiting is noodzakelijk om zowel voor bezoekers als het uitvoerende personeel van Reimert Bouw en Infrastructuur de veiligheid te borgen. Naar verwachting is het pad medio februari 2020 weer toegankelijk, onder voorbehoud van weersomstandigheden en ecologische aspecten.

Omleidingen

De bereikbaarheid van het gebied over de bestaande infrastructuur wordt tijdens de afsluiting gegarandeerd door (tijdelijke aangelegde) omleidingen die ter plaatse met borden worden aangegeven. De omleidingsroutes zijn ook te bekijken op de Reimert app die gratis te downloaden is in de App Store of Google Play. Onder het project Kromslootpark staan de routes onder het kopje ‘planning & Fasering’.

Over de werkzaamheden

Reimert Bouw en Infrastructuur uit Almere en J.P. Schilder B.V. zijn in september gestart met het project Herinrichting Kromslootpark-Zilverstrand. Het gaat om een vernieuwing van de bestaande sloten, bruggen en wandel- en fietspaden, waarmee een betere doorgang ontstaat. Het doel is de natuurwaarden en de recreatieve mogelijkheden van het gebied verder te vergroten.

De werkzaamheden duren ongeveer een jaar en worden in fases uitgevoerd. Hierbij is rekening gehouden met verschillende ecologische aspecten zoals kwetsbare diersoorten en vegetatie, broedseizoen en uitvliegen van jonge vogels.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog