www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Ben je vrij van school door het staken? Kom van de natuur genieten!

31 oktober 2019 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

Leraren basis- en voortgezet onderwijs gaan 6 november staken. Wil je toch iets leuks en leerzaams in de natuur beleven? Kom dan naar Stadslandgoed de Kemphaan in het Almeerderhout. Je kunt hier onder andere het Kabouterpad lopen, aan de slag als Hulpboswachter en ook is er een Herfst Speurtocht in het Almeerderhout.

Kabouterpad Almeerderhout

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen…

Bij Buitencentrum Almeerderhout van Staatsbosbeheer ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen.

 • Prijs € 5.00
 • Leeftijd: 3 t/m 6 jaar
 • Duur: 45 minuten
 • Prijs: plus € 10 borg (kan alleen contant betaald worden aan de balie)
 • Het Kabouterpad is ook leuk als verjaardagsfeestje of met je klas als schoolreisje.

Meer info: Kabouterpad

Hulpboswachter bij Buitencentrum Almeerderhout

Ben jij uit het goede boswachterhout gesneden? Een echte natuurvriend? Een boswachter in spe? Dan kan Boswachter Bart van Staatsbosbeheer bij Buitencentrum Almeerderhout jouw hulp gebruiken! Doe mee met deze ruige tocht voor stoere jongens en meiden. Met het hulpboswachtershandboek en hulpboswachtersjas vol met gadgets ga je op pad. Boswachter Bart laat je in dit handboek zien welke zes stappen jij moet doen om de Boswachter Academie te halen.

Tijdens een stevige wandeling door de Stadsbossen van Almere leer je de natuur ontdekken. Maak kennis met de werkzaamheden van de boswachter en help hem zo een handje! Heb je alle opdrachten goed doorlopen? Bij terugkomst krijg je in het buitencentrum het diploma van de Boswachter Academie. Nu ben jij de extra paar ogen en oren in het veld.

 • Prijs: € 5
 • Leeftijd: 6 t/m 10 jaar
 • Duur: 2 uur
 • Borg rugzak: € 10.
 • Trek stevige schoenen aan en kleed je op het weer.

Meer info: Hulpboswachter

Herfst Speurtocht Almeerderhout

Kom met je kinderen naar Buitencentrum Almeerderhout voor een speurtocht door de Almeerse bossen Loop een route en verzamel met behulp van een zoekkaart herfstmaterialen.

 • Herfstpuzzeltocht: 22 sept t/m 21 dec
 • €2.50
 • Prijs: € 2,50
 • Leeftijd: 4 t/m 12 jaar

Meer info: Herfst Speurtocht

Alle activiteiten zijn op eigengelegenheid binnen de openingstijden van het buitencentrum op deze woensdag van 10.00 tot 16.00 uur. Op maandagen en dinsdagen is het buitencentrum gesloten.

Voor meer informatie contact: Buitencentrum Almeerderhout 036-5384416 of via almeerderhout@staatsbosbeheer.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog