www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Doorgaand fietspad door Kromslootpark afgesloten

2 december 2019 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

ALMERE – De werkzaamheden in het Kromslootpark zijn in volle gang. Eerder hebben wij u geïnformeerd over de afsluiting van het doorgaande wandel-/fietspad door het park, het Blanchardpad. Wegens onverwachtse bijkomende werkzaamheden wordt dit pad nog een extra stuk afgesloten voor een periode van 2 weken.

Vanaf maandag 9 december vervalt de omleiding van en naar Almere Poort die deels door het park loopt en wordt al het fietsverkeer tijdelijk over de Gooimeerdijk omgeleid. Voor fietsers richting Almere Poort betekent dit dat zij via de Gooimeerdijk en de Poortdreef rijden. Vanaf maandag 23 december geldt de oorspronkelijke omleiding vanaf het Blanchardpad via het Guilmetpad onder de A6 door naar Almere Poort. Voor fietsers richting Amsterdam blijft de omleiding hetzelfde, over de Gooimeerdijk.

Van deze tekening kun je ook een uitgebreidere versie vinden op Herstel Kromslootpark.

De afsluiting is noodzakelijk om zowel voor bezoekers als het uitvoerende personeel van Reimert Bouw en Infrastructuur de veiligheid te borgen. De omleidingen worden ter plaatse met borden duidelijk aangegeven. De tijdelijke routes zijn ook te bekijken op de Reimert app die gratis te downloaden is in de App Store of Google Play. Het gehele Blanchardpad is naar verwachting medio februari 2020 weer toegankelijk, onder voorbehoud van weersomstandigheden en ecologische aspecten.

Over de werkzaamheden

Reimert Bouw en Infrastructuur uit Almere en J.P. Schilder B.V. zijn in september van dit jaar gestart met het project Herinrichting Kromslootpark-Zilverstrand. Het gaat om een vernieuwing van de bestaande sloten, bruggen en wandel- en fietspaden, waarmee een betere doorgang ontstaat. Het doel is de natuurwaarden en de recreatieve mogelijkheden van het gebied verder te vergroten.

De werkzaamheden duren ongeveer een jaar en worden in fases uitgevoerd. Hierbij is rekening gehouden met verschillende ecologische aspecten zoals kwetsbare diersoorten en vegetatie, broedseizoen en uitvliegen van jonge vogels.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog