www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Help de boswachter mee opruimen!

8 september 2020 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Help op 19 september 2020 de boswachter mee het bos op te ruimen. Samen maken wij de natuur weer afval vrij.

Het is helaas een gegeven dat er veel afval in de natuur blijft liggen. Mensen nemen van alles mee het bos in maar gooien dit niet thuis weg.
Daarom doet Staatsbosbeheer Almere mee aan de World CleanUp Day 2020. Afval hoort niet thuis in de natuur, sterker nog, het is zelfs schadelijk voor de natuur. Planten, bomen en dieren kunnen erdoor ziek worden of gaan er zelfs aan dood.

Jongeren die alcohol flesjes, zakken chips of snoep achter laten. Kampvuurtjes en barbecues die aangemaakt worden en de kans op bosbrand vergroten. Sporters die hun proteïne reep verpakkingen achter laten. Meubels, verf en huisafval wat niet naar de stort gebracht wordt maar gedumpt in het bos. Ik vraag mij soms af of het nog veel gekker kan.

Tijdens World CleanUp Day 2020 wil ik iedereen in Almere vragen mee te helpen met het opruimen van de natuur.
Laten wij dit samen weer afval vrij maken! Tussen 10 en 12 uur (geen vaste starttijd) is iedereen welkom om te komen helpen. Startlocatie is bij het BuitenCentrum Almeerderhout van Staatsbosbeheer aan de Kemphaanlaan 4 in Almere.
Bij het inleveren van een volle vuilniszak krijg je korting voor een kop thee/koffie met appelgebak in het restaurant Buiten Gewoon Lekker gevestigd in het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer. Kinderen krijgen na afloop wat lekkers mee naar huis.

Meld je hier aan!

Tot zaterdag 19 september!

Boswachter Amy Zeeman

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog