www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Hondenuitlaatservices in Almere

12 november 2020 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

Hondenuitlaatservice. foto: Celina Polane (Staatsbosbeheer)

Naar aanleiding van de twee vorige blogberichten van collega boswachter Amy Zeeman over (commerciële) activiteiten en een informatiebijeenkomst van Staatsbosbeheer voor hondenuitlaatservices, hierbij wat extra informatie voor Hondenuitlaatservices. Hondenuitlaatservices worden ook wel hussen genoemd.

Omdat Staatsbosbeheer het overzicht willen houden in onze terreinen, en hussen een grote impact hebben als het om de natuurwaarden en andere terreinbezoekers gaat Staatsbosbeheer het gebruik van het bos door hussen reguleren. Eerder is benoemd dat er toestemming nodig is van Staatsbosbeheer bij (commerciële) activiteiten. Een HUS is een commerciële activiteit.

Op 1 oktober 2020 heeft een succesvolle informatieavond plaatsgevonden voor hussen in Almere. Hussen zijn gericht uitgenodigd na een inventarisatie van de hussen via desk- en fieldresearch door de boswachter. Hussen die in de Almeerse stadsbossen wandelen hebben vanaf 1 januari 2021 een gebruikersoveréénkomst nodig als ze willen blijven wandelen in de stadsbossen van Almere.

Bent u niet bij de informatie avond geweest en vertegenwoordigt u toch een HUS uit Almere, en wilt u zich aanmelden? Dan graag het  aanmeldingsformulier retourneren vóór zondag 22 november 2020 naar: almeerderhout@staatsbosbeheer.nl 

Houd u er alstublieft wel rekening mee dat het aantal gebieden beperkt is. Een aanmelding geeft géén garantie op een plaats.

De formulieren worden behandeld op basis van (1e aanmelding) en de voorkeur wordt gegeven aan Hussen uit Almere. Daarna wordt gekeken of er nog plaats is voor Hussen uit de omgeving.

Voor vragen en meer informatie kunt u mailen naar: almeerderhout@staatsbosbeheer.nl 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog