www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Kerstpuzzeltocht in de Almeerse Stadsbossen

22 december 2020 Boswachter Charlotte Almekinders in Flevoland

Door de lockdown zijn veel activiteiten als sporten, winkelen of familiebezoek niet of beperkt mogelijk. Ook zijn de excursies bij Staatsbosbeheer afgelast. Het kabouterpad kun je natuurlijk altijd lopen door de kabouters te volgen, alléén nu de buitencentra gesloten zijn zonder de attributen. De lockdown heeft gelukkig ook zo zijn voordelen. Deze coronatijd heeft namelijk ook laten zien hoe belangrijk natuur is en hoezeer Nederlanders een groene omgeving waarderen.

Kerst activiteit:

Zoek je nog iets leuks om te doen samen met je eigen familie in de Stadsbossen van Almere? Kom dan als elf de Kerstman helpen. Het buitencentrum Almeerderhout heeft een super leuke Kerstpuzzeltocht bedacht. Deze puzzeltocht kun je hier zelf downloaden. Het startpunt is Kemphaanlaan 4 op het Stadslandgoed de Kemphaan.

Tips voordat je op pad gaat:

  • Doe laarzen of schoenen aan die vies mogen worden.
  • Kom bij voorkeur op de fiets of te voet.
  • Vermijd de drukste dagen (zaterdag, zondag en de feestdagen) vooral tussen 11u en 15u.
  • Is het te druk op de parkeerplaats? Keer dan om, kies een alternatieve plek of kom een andere keer terug.
  • Laat géén afval achter in de natuur.

Welkom, maar respecteer de regels

Gelukkig houden de meesten van jullie zich netjes aan de huisregels van het gebied. Bij iedere ingang van onze natuurgebieden staan de huisregels van het gebied op bruine borden. Lees voordat je aan de speurtocht begint even de huisregels, zo houden we het voor jullie als bezoekers maar ook voor de bewoners (planten en dieren) van het bos prettig.

De boswachters van beheerseenheid Almere en de medewerkers van het buitencentrum Almeerderhout wensen jou en de elfen die komen puzzelen een fijne kerstvakantie en veel plezier in de natuur.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog