www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

‘MountainBeijken’ met politie

11 april 2013 Boswachter Henk-Jan van der Veen in Fryslân

Al vele jaren werken politie en Staatsbosbeheer samen bij het toezicht in natuurterreinen.  Sinds kort is de samenwerking uitgebreid naar de natuurterreinen rondom Oranjewoud. Het is de bedoeling dat agenten in de toekomst hier vaker het bos ingaan. Daarbij maken zij gebruik van een uiterst effectief en ‘groen’ vervoersmiddel: de mountainbike. Donderdag 4 april werd in Oranjewoud de eerste fietssurveillance gehouden met Staatsbosbeheer.

Boswachter Emiel Beijk ‘bikte’ die dag met verschillende politieagenten rond en liet hen kennis maken maken met dit 400 hectare grote gebied.  Samenwerking levert zowel Staatsbosbeheer en politie veel voordelen op. Meest belangrijke is dat overlast en overtredingen sneller opgespoord kunnen worden. De mountainbike helpt hierbij doordat men zich in natte, droge en geaccidenteerde natuurgebieden snel kan verplaatsen.

Boswachter Emiel Beijk leidt politie rond in Oranjewoud
Boswachter Emiel Beijk leidt politie rond in Oranjewoud
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog