www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Bossen in Fryslan de hele week nog niet veilig!

30 oktober 2013 Boswachter Denny Kroeze in Fryslân

StormschadeBegin deze week melde we door middel van dit weblog dat het maandag en dinsdag niet veilig zou zijn om de bossen in Fryslân in te gaan. De storm van afgelopen maandag heeft meer aangericht dan gedacht en daardoor is het de hele week nog niet veilig om de bossen in te gaan.

We zijn op dit moment nog met man en macht aan het werk om alle bossen te inventariseren op gevaarlijke plekken, en het opheffen van de gevaarlijke situatie’s. Daarna zullen we de paden weer vrij gaan zagen en opruimen hiervan. Dit gaat nog zeker weer de hele week duren en daarom raden we mensen af om het bos in te gaan.
Op zich is een flinke storm eens in de zoveel jaar niet erg voor het bos. Het zorgt voor vernieuwing en verjonging. In de kernen van natuurgebieden laten we de bomen zoveel mogelijk liggen want ze vormen weer een bron van nieuw leven.

We krijgen veel telefoontjes over de bomen, en van mensen die willen helpen maar wij raden af om zelf een omgevallen boom te gaan zagen doordat het hout op spanning kan staan en als er een tak los gezaagd wordt deze alle kanten op kan gaan, wat voor zeer gevaarlijke situatie’s kan zorgen!

Via Omrop Fryslân was boswachter Roel Vriesema te zien en was Durk Fennema te beluisteren. In het NOS journaal was ook te zien hoe de bossen in Fryslân er op dit moment bij liggen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog