www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

De Grote Grutto Race in Fryslân

13 februari 2014 Boswachter Denny Kroeze in Fryslân

In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen met Pake en Beppe in het Natuurmuseum Fryslân mee op trek met de grutto.. De reis van Afrika naar Nederland kan als fietser en als grutto gedaan worden. In een levend ganzenbordspel, voor deze gelegenheid omgetoverd tot gruttospel, trekken mens en vogel met elkaar op van het Zuiden naar het Noorden. Wie arriveert als eerste in de sappige Friese weilanden?Regelmatig moeten fietser en grutto van het parcours af om de stand van een van de deelnemende organisaties te bezoeken. Staatsbosbeheer bemant samen met It Fryske Gea en Landschapsbeheer Friesland een stand. Daar ontdekken de deelnemers wat een grutto eet en kunnen dat ook proberen te pakken als een grutto… of dat gaat lukken? Kom kijken of probeer het zelf!

De Grote Grutto Race is een initiatief in het kader van Kening fan ‘Greide, een groots meerjarenplan rond de weidevogels van Fryslân. Ook Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten , de Friese Milieu Federatie, de Vogelbescherming Nederland, Bond van Friese Vogelwachten, Skriezekrite Idzega, Boerengilde en LTO Noord werken mee aan de Grote Grutto Race.

Grote Grutto race gemaakt door Ysbrand Galama
Grote Grutto race gemaakt door Ysbrand Galama

Naast de Grote Grutto Race is er nog véél meer te doen. Het exacte programma is te vinden op de website van het Natuurmuseum, www.natuurmuseumfryslan.nl . De activiteiten vinden plaats van 15 februari t/m 2 maart 2014. Tijdens deze periode is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus extra vroeg en ook op de maandagen. Kinderen krijgen deze periode gratis entree
‘op vertoon van pake of beppe’.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog