www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Grote buiten-beweeg-dag voor ouderen rond Bakkeveen

24 maart 2014 Boswachter Denny Kroeze in Fryslân

Ouderendag BakkeveenOp zaterdag 24 mei 2014 organiseert Staatsbosbeheer samen met De Friesland Zorgverzekeraar en It Fryske Gea een grote ‘buiten-beweeg-dag’. Met leuke activiteiten zoals beweegclinics en wandel- en fietsroutes, midden in de natuur van Bakkeveen. We willen op 24 mei 1.500 mensen van 60 jaar en ouder in beweging krijgen. Niet alleen oudere mensen die nog redelijk ter been zijn; juist ook minder valide mensen met een rollator of in een rolstoel zijn van harte welkom.

Natuur als helende kracht
De Friesland Zorgverzekeraar, It Fryske Gea en Staatsbosbeheer willen de gezondheid van oudere mensen helpen bevorderen. Door meer preventie kan veel gezondheidswinst worden behaald. Natuur levert een positieve bijdrage aan gezondheid. Natuur heeft een helende kracht en zorgt voor balans. Gezamenlijk bewegen ín de natuur is een mooie combinatie en biedt bovendien de gelegenheid om nieuwe contacten te leggen.

Activiteiten in Bakkeveen
Het evenement vindt plaats in de prachtige omgeving van Bakkeveen, omdat daar de natuurgebieden van Staatsbosbeheer en It Fryske Gea aan elkaar grenzen. Op deze dag worden er fietsroutes (15 km en 30 km) door de gebieden van Staatsbosbeheer uitgezet. Onder andere de Duurswouderheide en het Oude Bosch maken onderdeel van de fietsroute. Natuurgebied het Mandefjild wordt gezamenlijk door Staatsbosbeheer en It Fryske Gea beheerd en daar vinden verschillende beweegclinics plaats. Voor iedereen en op ieder niveau wordt een speciale clinic aangeboden. Ook kan er lekker gewandeld worden, met keuze uit routes van 2,5 km, 4 km en 7/8 km. De 2,5 km is uitermate geschikt voor minder mobiele mensen die gebruik maken van een rollator/rolstoel.

Praktische informatie
Iedere Friese (of Drentse) oudere is zaterdag 24 mei van harte welkom bij het recreatiecentrum Dúndelle (Mjumsterwei 16, Bakkeveen). Het evenement is van 10:00 tot 16:00 uur. Deze dag is gratis en men hoeft zich niet vooraf aan te melden.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog