www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Opening Wandelnetwerk in Oranjewoud

2 mei 2014 Boswachter Denny Kroeze in Fryslân

OranjewoudVrijdagmiddag 23 mei wordt het Wandelnetwerk Het Oranjewoud en omgeving officieel geopend. Start is om 13.30 uur bij Tjaarda’s Laan in Oranjewoud. Uiteraard gaat er daarna gewandeld worden; een tocht vol verrassingen! Iedereen is van harte welkom.

Gezamenlijk ontwikkeld
Ruim 70 kilometer wandelpad voert wandelaars door het groene, afwisselende landschap van Nieuweschoot tot Bontebok, waaronder het prachtige parklandschap Het Oranjewoud. Het wandelnetwerk is ontwikkeld door Staatsbosbeheer, zes Plaatselijke Belangen en de gemeente Heerenveen. De provincie heeft het project mede gefinancierd. Inwoners hebben met hun kennis over de omgeving bijgedragen aan een duurzaam en hoogwaardig wandelnetwerk. Zo is er een verdeling gemaakt in drukke en rustige gebieden, is de bereikbaarheid sterk verbeterd en wordt het beheer veel makkelijker en goedkoper.

De eerste schakel
Het wandelnetwerk is de eerste schakel in een veel groter regionaal dekkend netwerk. Vijf gemeenten in Zuidoost Fryslân en provincie Fryslân werken nauw samen bij het ontwikkelen van recreatieve routenetwerken in dit gebied die op elkaar aansluiten. Zo kan de wandelaar in de toekomst de hele provincie over wandelpaden doorkruisen.

De Friese Wouden is een schitterend gebied voor actieve korte vakanties. Natuur en landschap bieden vele mogelijkheden voor wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden. De wandelroutes worden door het netwerk beter ontsloten. De ondernemers gaan aan de slag met de promotie en het ontwikkelen van arrangementen. Het doel is dat de Friese Wouden meer toeristen aantrekken.

Knooppuntennetwerk
Het wandelnetwerk wordt een knooppuntennetwerk. De knooppuntcijfers zijn terug te vinden op een kaart. Deze kaarten zijn te vinden op recreatieve websites. In het gebied staan 12 infopanelen en zijn folders te vinden bij recreatieve voorzieningen.

Meer informatie over Oranjewoud is te vinden op de website van Staatsbosbeheer, via deze link.

reageren

geef een reactie

 • Popma
  18 april 2016 om 09:53

  Waar kan ik de kaarten kopen ,lees op site Wolvega wandel knoop punten zijn klaar ???????

  • Henk-Jan van der Veen
   29 april 2016 om 10:52

   Geachte heer Popma,

   Helaas kan ik u dit antwoord niet geven. Waarschijnlijk gaat het om kaarten die niet door Staatsbosbeheer zijn uitgegeven. Voor vragen kunt u het beste de desbetreffende site raadplegen en hen die vraag voorleggen.

   Met vriendelijke groet,

   Henk-Jan van der Veen
   boswachter en weblogbeheerder

 • Cats
  19 mei 2014 om 16:42

  Waar kunnen we een kaart kopen met de knooppuntcijfers? Kan ze nergens vinden ‘op recreatieve websites’. Wij zoeken vooral Oranjewoud en Friesland? Even een stuk gelopen bij De Knipe – zeer mooi route en goed aangegeven

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog