www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Fietsroute door de Noardlike Fryske Wâlden

16 mei 2014 Boswachter Denny Kroeze in Fryslân
Joop Atsma neemt de eerste kaart in ontvangst.
Joop Atsma neemt de eerste kaart in ontvangst.

Het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden nodigt uit om per fiets verkend te worden. Daarom hebben diverse partijen in de regio het initiatief genomen om gezamenlijk een fietsroute door dit prachtige gebied op kaart uit te brengen. De eerste kaart is dinsdag 13 mei door voorzitter Douwe Hoogland van de agrarische natuurvereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) overhandigd aan NFW-ambassadeur Joop Atsma.

De 127 kilometer fietsroute door het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden is gebaseerd op het fietsknooppuntensysteem. De route gaat door een afwisselend en kleinschalig landschap, oude dorpjes en langs elf bijzondere picknickbanken. De kleurrijke picknickbanken met gebiedskaart, die vorig jaar geplaatst zijn, vertellen door tekst, spelletjes en foto’s het verhaal van de Noardlike Fryske Wâlden. De locaties van de picknickbanken zijn tevens een start- of eindpunt van de fietsroute. De banken staan in Kollum, Buitenpost, Harkema, Eastermar, Rottevalle, Oudega, Burgum, Oentsjerk, Damwâld, De Westereen en Veenklooster.

 

De overhandiging van de ‘Fietsroute Noardlike Fryske Wâlden’ vond plaats bij Paviljoen De Leyen bij Rottevalle. De fietsroute is mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân, de bij het Nationaal Landschap betrokken gemeenten, Staatsbosbeheer, Falkplan, Dwaande en de vereniging NFW.

reageren

geef een reactie

  • Marjolein Stam
    16 mei 2014 om 11:51

    Mooie route, lijkt me. Ik hoop dat er voldoende oplaadpunten zijn onderweg voor de elektrische fiets (anders lig ik er na 30 km. al uit 🙂 )

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog