www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Internationale jonge vrijwilligers aan de slag in de Mieden

27 augustus 2014 Boswachter Denny Kroeze in Fryslân

Twijzelermieden (3)Sinds deze week steken 18 jongeren uit alle plekken van de wereld vrijwillig de handen uit de mouwen in de natuur. In de Mieden in Noord-Fryslân helpen ze met werkzaamheden die niet met machines gedaan kunnen worden. Dit vrijwilligersproject is een samenwerking tussen SIW Internationale Vrijwilligersprojecten en Staatsbosbeheer en zal twee weken duren.

De vrijwilligers gaan aan de slag in de prachtige bloemrijke blauwgraslanden van de Mieden. Ze zullen daar gaan het harken van maaisel, afvoeren van hooi, snoeien en andere werkzaamheden. De internationale vrijwilligers komen onder andere uit Turkije, Tsjechië, Rusland, Wit-Rusland, Japan, Duitsland, Griekenland, Slowakije, Spanje, Frankrijk, Slovenië en Nederland en zullen door samen te werken niet alleen elkaar leren kennen maar ook elkaars cultuur en gewoontes wat leidt tot meer begrip tussen jongeren met verschillende achtergronden.

Meer informatie over dit project is te vinden op:
http://www.siw.nl/Nederland/Projecten-2014/onze-projecten-in-2014.html

Twijzelermieden (2)Twijzelermieden (1)

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog