www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Een dumper is een stumper!

13 mei 2015 Boswachter Henk-Jan van der Veen in Fryslân

Onze provincie is mooi en dat willen we graag zo houden. Helaas komen we in onze natuurterreinen regelmatig afvaldumpingen tegen. Elk jaar ruimen we bij Staatsbosbeheer duizenden kilo’s afval op en dat zorgt niet alleen voor hoge kosten, maar ook voor schade aan de natuur. Onnodig te zeggen dat we streng optreden tegen het illegaal dumpen van afval, maar ook tegen zwerfafval.

Campagne
Sinds begin mei participeert Staatbosbeheer in de campagne ‘Een dumper is een stumper’ van de provincie Fryslân. Er zijn twee nieuwe spots gemaakt om iedereen te attenderen op dit nijpende probleem. In beide spots ‘acteert’ onze collega Lysander van Oossanen, werkzaam in het Drents-Friese Wold.

De komende maanden is er extra aandacht voor afvaldumping en de spotjes zijn regelmatig te zien bij bij Omrop Fryslân. Want ‘iedere dumper is een stumper’ en het mag duidelijk zijn dat we adequaat zullen optreden tegen afvaldumpers.


Boswachter Henk-Jan van der Veen

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog