www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Welkom op het Buitenpodium Oranjewoud

27 mei 2015 staatsbosbeheer1 in Fryslân

Kom van 28 t/m 31 mei naar het Oranjewoud Festival op, hoe kan het ook anders, Landgoed Oranjewoud. Vanf donderdag presenteren topmusici en nieuwkomers zich gedurende vier dagen op verrassende wijze in de schitterende tuinen, landhuizen en het museum van Oranjewoud. Staatsbosbeheer is als bosbeheerder gastheer voor een deel van het festival en sponsort ook.

festival Oranjewoud in 2014
Het Oranjewoud Festival in 2014

Landgoedconcerten en opera
Het festival opent met een eigenzinnige interpretatie van Die Zauberflöte van Mozart door Opera Spanga, uitgevoerd op terrein van Staatsbosbeheer. De vrienden van Opera Spanga krijgen gelegenheid om mee te gaan met een boswandeling onder leiding van ondergetekende. Leuke bijkomstigheid is dat ik in het verleden al veel met Spanga heb samengewerkt bij de uitvoeringen in natuurgebied de Rottige Meente Gasten konden vooraf mee op een vaarexcursie door het natuurgebied in het zuiden van onze provincie. Hier werd veel gebruik van gemaakt.

OF_LOGO_ORANJEROOD_RGBDe Landgoedconcerten zijn dit jaar denk ik voor de 3e en 4e keer opgenomen in het programma. Al die jaren is er nauw contact tussen de festivalorganisatie en Staatsbosbeheer over de beste plek waar deze worden gehouden. Dit kan zijn in het bos of in het museumpark Belvedère. Oranjewoud bestaat uit meerdere landgoederen en ze zijn niet allemaal bij Staatsbosbeheer in beheer.
Ik werd trouwens nog kort geinterviewd over mijn werk en onze constructieve samenwerking door de organisatie. Check: http://oranjewoudfestival.nl/blog/wij-verzorgen-het-decor-van-oranjewoud-festival/

Eén van de mooie locaties in het bos.
Eén van de mooie locaties in het bos.

Zin om te gaan?
Kijk voor kaarten, locaties en het volledige programma op de website van het Oranjewoud Festival. Kies je route en ga op pad. Verdwalen mag. Trek gekregen? In De Proeftuin geniet je van heerlijke hapjes en drankjes en een proeverij aan korte optredens, van ultraklassiek tot überhip. Of vul er je picknickmand en luister in het gras (of in een bootje) naar het Prinsenwijkconcert even verderop.
Ik zie je in Oranjewoud!

Boswachter Roel Vriesema

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog