www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Natuurkunst: ‘Improvisaties op Locaties’

31 mei 2015 Boswachter Roel Vriesema in Fryslân

diversen Opening KP en RM mei 2015 042

ORANHEWOUD – Zes kunstenaars hebben op bijzondere plekken in het Museumpark Belvedère een kunstwerk gerealiseerd. Het zijn werken die een organische verbinding aangaan met de natuur ter plekke, beheerd door Staatsbosbeheer. De deelnemers zijn: Boudewijn Corstiaensen, André de Jong, Reinier Lagendijk, Carlijn Mens, Rob Nypels en Lena van der Wal.

diversen Opening KP en RM mei 2015 029

Het plan wat hieraan ten grondslag ligt, werd twee jaar eerder geselecteerd door het Ben Remkes Cultuurfonds, dat projecten ondersteunt op het gebied van muziek, dans, drama, theater, literatuur en beeldende kunst. Het fonds wil met zijn initiatieven professionals uit de culturele wereld kansen geven hun gedroomde plannen te realiseren.

diversen Opening KP en RM mei 2015 039

Improvisaties op Locaties kwam tot stand in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer en in overleg met het Oranjewoud Festival, dat van 28 mei t/m 31 mei concerten op verschillende locaties organiseert.

diversen Opening KP en RM mei 2015 028

Museum Belvedère wil samen met Staatsbosbeheer, het Oranjewoud Festival en ook Stichting FB Oranjewoud, Dorpsbelangen Oranjewoud en Stichting Brongergea op de Kaert de komende jaren meer belangrijke kunstprojecten realiseren, waaronder ook enkele natuurprojecten in 2017 en 2018.

De expositie Improvisaties op Locaties in het museumpark Belvedère is van 29 mei t/m 13 september 2015 te bezichtigen.
Tot ziens in het museumpark!
Boswachter Roel Vriesema

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog