www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Even voorstellen: Amanda Lijnema

7 september 2015 Boswachter Henk-Jan van der Veen in Fryslân

Joure – Met 21 lentes is Amanda Lijnema de jongste junior-boswachter in Fryslan. Zij gaat de komende maanden het team in Zuid-west Frysland assisteren bij verschillende werkzaamheden, waaronder educatie met schoolkinderen. Staatsbosbeheer is geen onbekende voor haar. Eerder liep zij al stage bij onze collega’s in het Kuinderbos, Dwingelerveld en Terschelling, in het kader van haar opleiding MBO4 Manager Natuur en recreatie. Deze heeft ze inmiddels met succes afgerond.

Amanda Lijnema is professioneel boomklimster en werkt vaak op hoog niveau
Amanda Lijnema is professioneel boomklimster en werkt vaak op hoog niveau

Het is lastig zoeken met de bomen nog volop in het blad, maar wie goed kijkt kan Amanda in actie zien (op 3/4 van de foto). Zij is een ervaren boomklimmster en hier zaagt ze een tak weg die door de storm was afgescheurd en gevaar opleverde voor het publiek. Klimmen en zagen doet ze niet alleen beroepsmatig, ook in haar vrije tijd is ze regelmatig hoog in de boom te vinden bij speciale klimwedstrijden. Mocht u in de komende tijd een wandeling maken in bossen van Gaasterland wandelen, of een rondje Nannewiid, dan zult u haar zeker tegenkomen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog