www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Opknapbeurt parkeerterrein natuurgebied Rottige Meente

9 november 2015 Boswachter Roel Vriesema in Fryslân

parkeerpl_-sbb-2Steeds meer mensen ontdekken het natuurgebied de Rottige Meente; vooral omdat je hier prachtig kunt wandelen en genieten van dit prachtige landschap. De parkeerplaats aan de Pieter Stuyvesantweg te Nijetrijne welke diende als startpunt van de wandelingen was rommelig en toe aan onderhoud. Vanwege de slechte indeling werd er ook niet praktisch geparkeerd. Deze week is begonnen met het vernieuwen van deze parkeerplek van Staatsbosbeheer. Door de vernieuwing van parkeerruimte en een praktische indeling kunnen er straks ca. 35 auto’s geparkeerd worden. Meer ruimte en een fraai beplante ingang van het terrein beperken de overlast voor de aanwonende buren en het geeft een mooie entree tot het natuurgebied. Een recreatieve investering voor de genieters van de Rottige Meente.

parkeerpl_-sbb-7

Tevens wordt het terrein bij onze voormalige werkschuur de Tentepolle, die we nu als vergader- en educatieruimte gebruiken, opgeknapt, en krijgt enkele extra parkeervoorzieningen voor bezoekers om zo overlast langs de parallelweg te beperken.

Boswachter Roel Vriesema, tel 06-51046388
Fotografie: Hans Brandsma

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog