www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Van Oordt’s Mersken biedt ruimte voor water

26 november 2015 Boswachter Roel Vriesema in Fryslân

20151126_121954

Terwispel. In het natuurgebied Van Oordt’s Mersken langs het Koningsdiep is een deel van de polder langs de nieuwe vaart zo ingericht dat het kan dienen als retentiegebied voor water. Dit betekent dat regenwater kan worden vastgehouden met het doel verdroging en piekafvoeren tegen te gaan en om wateroverlast voor burgers en boeren te vermijden. Door het vele regenwater van de afgelopen periode kan het gebied nu als zodanig worden uitgetest. Uiteraard is er meteen een geliefd plekje voor veel watervogels ontstaan.  

Hopelijk deze winter ook voor de schaatsliefhebbers!
20151126_121156

reageren

geef een reactie

  • graddus
    26 november 2015 om 16:23

    zal wel heel goed zijn voor de rode lijst soorten als spaanse ruiter blonde zegge en nog veel meer die houden zo van zuur regenwater dit is echt voor een prima actie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog