www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Ongewenste crossbaan voor mountainbikers op wandelpad

14 december 2015 Boswachter Roel Vriesema in Fryslân

20151214_104514Oranjewoud Bij het Woutersbergje in het bosgebied bij Oranjewoud zijn de afgelopen week ongewenste hindernissen aangebracht op de wandelpaden. Uiteraard is dit niet toegestaan, en het levert veel frustratie op bij recreanten. Naast aangebrachte boomstammen werden struiken uit de grond gehaald en is er plaatselijk gegraven.
20151214_104303

De paden in het bos zijn opengesteld voor wandelaars en niet voor gemotoriseerd verkeer. Bij terreineigenaar Staatsbosbeheer komen veel klachten binnen van wandelaars over het gebruik van wandelpaden door mountainbikers (ATB’ers). In verband met het natte weer momenteel, raken die daardoor behoorlijk beschadigd.

De ongewenste ATB-crossbaan wordt deze week verwijderd en we maken het pad weer geschikt voor wandelaars.

Meer informatie:
Boswachter Roel Vriesema, tel 06-51046388

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog