www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Twee landgoedwandelingen in een handig boekje

4 april 2016 Boswachter Roel Vriesema in Fryslân

2019-eOranjewoud – Heden en verleden, kunst, natuur en architectuur komen samen in Heerenveen-Oranjewoud. Een handig boekje met twee landgoedwandelingen inspireert om vanuit Museum Belvédère op pad te gaan! De uitgave is een gezamenlijk initiatief van Staatsbosbeheer, de gemeente Heerenveen en Museum Belvédère.

Blij met het boekje!
Blij met het boekje!

Bij alle betrokkenen leefde al lange tijd de wens om de bijzondere kwaliteiten van het gebied te ontsluiten. In het boekje staan twee landgoedwandelingen beschreven. Een van 3,3 km en een van 4,5 km. De beschrijving geeft achtergrondinformatie, routekaartjes en uitnodigend beeldmateriaal. Ook is heel beknopte informatie over de wandelingen te vinden op de placemats die vanaf 1 april in het Museumcafé worden gebruikt.

 

 

 

Prominente plek

IMG_8834
Zichtlijn in de richting van het Museum Belvedere

Bij het herstel van het historische Landgoed Oranjewoud in 2004, kreeg Museum Belvédère een prominente plek in het nieuwe museumpark. Het museumpark wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Het deels fraai gereconstrueerde en deels geheel nieuwe museumpark biedt een geweldige aanvulling op het oude Landgoed Oranjewoud. De landgoedwandeling Oranjewoud voert u door de tijd, langs de oudste en nieuwste onderdelen van het historische Landgoed Oranjewoud.

De aangrenzende woonwijk Skoatterwâld is ontwikkeld door de gemeente Heerenveen. De structuur van deze met veel groen opgezette wijk is geïnspireerd op de historische buitenplaatsen in de omgeving. Daarom kregen twee nieuwe buitenplaatsen er een plek. De wandeling door het moderne Skoatterwâld toont de bijzondere stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit van de wijk en voert u langs de twee nieuwe buitenplaatsen.

Het boekje met landgoedwandelingen kost € 4,95 en is in het museum verkrijgbaar.

Boswachter Roel Vriesema

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog