www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Met je smartphone door de Rottige Meente

21 juli 2016 Boswachter Roel Vriesema in Fryslân

Een wandeling door een bijzonder natuurgebied is genieten en ontspannen. De beleving is nog leuker als er tijdens de wandeling iets verteld wordt over het gebied. Sinds kort is het ook mogelijk om met de ‘slimme telefoon’ in de hand de Rottige Meente te ontdekken.

De Rottige Meente – ooit een deprimerend oord waar broodarme verveners zich door het kletsnatte veen worstelden – is een fraai natuurgebied met veel water en riet. Karakteristiek zijn de trekgaten met zijn ribben, moeras en trilvenen. Een ideale plek voor zeldzame planten en dieren zoals de otter en de grote vuurvlinder. Er is ook veel te vertellen over de historie van het gebied. De geschiedenis is echt van het landschap af te lezen. Aangelegde schelpenpaden zorgen voor fiets- en wandelgenot door het gebied. DSC_1315

De wandelroute via de nieuwe IZI Travel app heeft een lengte van ca. 8 km. Het startpunt is de parkeerplaats aan de Pieter Stuyvesantweg (N351) in Nijetrijne. Naast huisnummer 134 bevindt zich een parkeerterrein van Staatsbosbeheer. Hier kunt u uw auto parkeren en de wandeling starten.
https://izi.travel/nl/0377-rottige-meente/nl

Boswachter Roel Vriesema, tel 06-51046388

reageren

geef een reactie

  • Rare dragonfly back in Dutch Friesland | Dear Kitty. Some blog
    21 juli 2016 om 11:16

    […] Rottige Meente nature reserve in Friesland: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog