www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Doe mee aan de bjusterbaarlike simmerwike!

17 augustus 2016 Boswachter Henk-Jan van der Veen in Fryslân

Doe mee aan de Bjusterbaarlike simmerwike

In de laatste week van de zomervakantie in Friesland is er veel te beleven tijdens de Bjusterbaarlike Simmerwike! Van 22 t/m 26 augustus 2016 kun je aan de slag met natuur, wetenschap en techniek rondom het thema ‘aarde, lucht, vuur en water’.

Nachtdieren kijken in de schemer
Staatsbosbeheer doet mee aan de simmerwike: op dinsdagmiddag 23 augustus op De Wyldemerk in Harich kun je met elkaar een Familie-ontdekkingstocht “Libellen en waterbeestjes” gaan doen. En op donderdagavond 25 augustus start om 20:00 uur vanuit de werkschuur van Staatsbosbeheer in Oudemirdum een schemerexpeditie. Na een presentatie over nachtdieren, gaan we naar buiten en langs lifetraps kijken welke muizen er in het bos leven en via braakballen uitpluizen welke muizen de kerkuil heeft gegeten. Daarna gaan we – als de schemer invalt – met de batdetector op pad om de vleermuizen op te sporen via echolocatie en als je dan de lucht inkijkt, kun je ze misschien zien vliegen.
Tip: Neem een picknickmand vol lekkers mee!

Zin om mee te doen? Geef je dan op bij het Bezoekerscentrum Mar en Klif via www.marenklif.nl of bel 0514-571777.

Meer informatie vind je ook op staatsbosbeheer.nl.

Boswachter Marjon Kommer

reageren

geef een reactie

  • Exalo Media | Webdesign Leeuwarden
    18 augustus 2016 om 18:46

    Bedankt voor dit bericht. Ik zal de kinderen inlichten en we zullen er zijn!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog