www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Vliegende start van nieuw activiteitenseizoen

6 april 2017 Henk-jan in Fryslân
Buiten spelen

Onthaasten met de boswachter, met de kinderen op speurtocht, of je eigen meubels maken? Het kan allemaal komende maanden, want de nieuwe Buitenladder is uit. Van april tot oktober bieden we weer tal van activiteiten aan in Súdwest (Zuidwest)-Fryslân voor jong en oud!

Gevarieerd aanbod

Afgelopen weekend hadden we een vliegende start op het Nannewiid bij Oudehaske. In het kader van Bliid op het Wiid waren ruim 50 kinderen aanwezig bij de eerste van een reeks jeugdactiviteiten. Ze maakten hun eigen heksenbezem en deden mee aan het vreemde vogelspel, waarbij ze tussen de weide(stok)vogels de ‘vreemde’ vogel zocht die geen weidevogel is.

De afgelopen jaren is er veel belangstelling voor buitenactiviteiten en dit jaar hebben we mix van oude vertrouwde en nieuwe items opgenomen in ons programma. Zo is er elke eerste zondag van de maand een kinderprogramma vanuit Buitenlokaal aan het Nannewiid en bieden we vanuit de Natuurschuur Gasterland verschillende activiteiten aan voor volwassenen, zoals de workshop houten tuinmeubels maken op 22 april as.

Vanaf begin april beginnen ook de schoolprogramma’s weer, onder meer het nieuwe programma “Levend Ganzenbordspel”, met 48 vragen en opdrachten over de gans en haar leefomgeving. Het succesvolle programma “Spelen tot je groen ziet” krijgt ook dit jaar en vervolg. Kortom: Het wordt weer een gevarieerd jaar.

Geïnteresseerd? Op de Buitenladder 2017 vind je uitgebreide informatie over al onze activiteiten. Mocht je denken: “Dat vind ik leuk om bij te helpen!”, dan ben je uiteraard van harte welkom!

De boswachters van Súdwest Fryslân,

Henk Jan, Karin en Marjon

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog