www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Stil genieten in de Houtwiel

17 april 2017 Boswachter Gjerryt Hoekstra in Fryslân
De Houtwiel. Foto: Remco de Vries (Omrop)

De Houtwiel. Foto: Remco de Vries (Omrop)

Veel Friese natuurliefhebbers kennen De Houtwiel; het moerasgebied van Staatsbosbeheer tussen De Falom, De Westereen en Feanwâlden, midden in Nationaal landschap De Noardlike Fryske Wâlden. Het is een toplocatie voor moerasbewoners zoals de otter, de roerdomp en natuurlijk allerlei soorten ganzen. Voor het vaste natuuronderdeel ‘De Stille Genieter’ in Fryslân Hjoed (op Omrop Fryslân) heeft verslaggever Remco de Vries het gebied geportretteerd in het spoor van mijn collega-boswachter Jakob Hanenburg. Hij komt al sinds hij een klein jongetjes was in De Houtwiel. Eerst toen het nog een weidevogelgebied was en nu weer in het moeras, maar dan met laarzen aan. Zo komen ze onder andere op een plaats waar mooi nieuw veen ontstaat.

Zonsopkomst in moerasgebied de Houtwiel.
Zonsopkomst in moerasgebied de Houtwiel.

Kijk hier de korte reportage over Stille genieter Jakob terug. En kom daarna ook (stil) genieten van de ontspringende lentenatuur in dit prachtige gebied!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog