www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Actie in De Deelen

25 juni 2018 Boswachter Manon van Wesel in Fryslân
Educatie De Deelen

Libellen die je bijna tegen het hoofd vliegen, kikkers die wegspringen voor je voeten en verbijstering door een otter tegen het lijf te lopen. Kortom, volop actie in De Deelen!

Geen ochtend in de schoolbanken maar de natuur in en de bijbehorende bijzonderheden ontdekken. Bijna 50 leerlingen van groep 6, 7 en 8 van een basisschool uit Heerenveen waren op vrijdag 15 juni in het afgegraven veengebied De Deelen. Dit natuurgebied is een mozaïek van water, riet, moerasbosjes en kleine, smalle graslanden. Vooral het thema water staat centraal in De Deelen, en daar weten de boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer wel raad mee!

De leerlingen hebben allereerst het bijzondere moeras mogen bewonderen via het vlonderpad. Sssst, misschien horen we de roerdomp ‘’hoempen’’ en horen we het gegil van een waterral wat klinkt als een speenvarken! Aangekomen bij de verzamelplek werd de groep verdeeld in kleinere groepjes. Een excursie door De Deelen door boswachter Roel. ‘Wauw, die sloot is bijna dichtgegroeid met planten!’ Zegt een leerling. ‘Klopt’ zegt boswachter Roel, ‘dit proces heet verlanding’. Met je eigen schepnet waterbeestjes vangen en deze verschillende soorten kunnen herkennen door middel van de zoekkaart. Ben jij een natuurkunstenaar? Laat dat maar eens zien en maak een natuurschilderij! Kortom, het was een educatieve ochtend met veel afwisseling en plezier!

Wil jij ook met je klas op excursie? Neem dan contact met ons op via m.vanwesel@staatsbosbeheer.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog