www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Swaddekuier; loop zaterdag 7 juli a.s. mee voor ALS!

5 juli 2018 Boswachter Gjerryt Hoekstra in Fryslân

2018 is een bijzonder jaar in Fryslân. Onze provincie Fryslân viert een jaar lang feest en staat internationaal in de schijnwerpers. Dat feest vieren we in 2018 met een bijzondere editie van de jaarlijkse wandeltocht op zaterdag 7 juli. Samen met partners, zoals de gemeente Achtkarspelen Noardelijke Fryske Wâlden, Staatsbosbeheer en een groot aantal bedrijven wordt de Swaddekuier georganiseerd. Dit jaar staat het goede doel Stichting ALS Nederland centraal.

Swaddekuier en ALS

In een feestelijk jaar moet er ook zeker aandacht zijn voor anderen. Daarom heeft het stichtingsbestuur van de Swaddekuier in samenwerking met Stichting ALS Nederland besloten om aan de editie van 2018 een goed doel te koppelen. Want wat als je te horen hebt gekregen dat je gediagnosticeerd bent met ALS. Dan weet je dat er geen medicijnen voor zijn en dat je binnen 3 tot 5 jaar komt te overlijden. Ondertussen zie je als patiënt dat je niet meer kunt lopen, niet meer kunt praten en slikken en blijf je gevangen door deze dodelijke ziekte. Daarom is de Swaddekuier van 2018 in het teken gezet van ALS. Wandel en doe mee. Laat je kilometers door familie, vrienden en kennissen sponsoren en breng op 7 juli de opbrengst mee naar de mensen van ALS. Al het ingezamelde geld is bestemd voor onderzoek naar een medicijn tegen deze verschrikkelijke ziekte.

De Swaddekuier is voor wandelaars een beleving van de prachtige natuur die onze Friese Wouden bied. Staatsbosbeheer stelt een aantal routes door de bijzondere Miedengebieden beschikbaar voor het wandelevenement en wenst alle deelnemers veel plezier en succes!

meer informatie is te vinden op www.swaddekuier.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog