www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Grote belangstelling voor vaarexcursies in de Rottige Meente

28 augustus 2018 Boswachter Manon van Wesel in Fryslân

Vaarexcursie op de praam in de Rottige Meente

Natuurgeluiden klinken als muziek in de oren! Dit hebben bezoekers van de opera in Nijetrijne optimaal kunnen ervaren. Afgelopen weken konden ze de opera ‘Orlando de razende’ bewonderen op locatie in natuurgebied de Rottige Meente. Voor velen was dit een onbekend stukje Fryslân. Andere komen ieder jaar en kunnen maar geen genoeg krijgen van de opera en dit bijzondere en waterrijke natuurgebied. Bezoekers konden voorafgaand aan de opera alvast in de stemming komen door met de boswachters per boot (opnieuw) kennis te maken met dit natuurgebied.

 

Staatsbosbeheer werkt al 18 jaar samen met opera Nijetrijne en verzorgt de vaarexcursies tijdens de 10-dagen durende opera. Tijdens de vaarexcursie werden door boswachter Roel en Manon verhalen verteld over de ontstaansgeschiedenis van de Rottige Meente en over de flora en fauna die je hier vindt. De Rottige Meente zien en ervaren vanaf het water met de bijbehorende gebiedsverhalen is een speciale ervaring en geeft toch net dat beetje extra aan je dagje uit. Dit bleek ook wel uit de enthousiaste reacties van de excursieleden. In totaal hebben de boswachters van Staatsbosbeheer ongeveer 500 bezoekers mogen ontvangen, rondgevaren en naar de opera aan de Scheene gebracht.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog