www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Opwaaiend stof

5 augustus 2016 staatsbosbeheergroningen1 in Groningen

Nu het zomerseizoen in volle gang is en toeristen maar ook omwonenden buiten in de natuur van Westerwolde genieten is het zaak dat de paden er spik en span bijliggen. Speciaal voor ruiters en menners liggen zandpaden door het gebied. En hoe kun je die nu beter onderhouden dan met paard en werktuig! Daarom werden vorige maand de werktuigen van de manege weer tevoorschijn gehaald. En mochten ze datgene doen waarvoor ze gemaakt zijn: werken! Het is altijd een indrukwekkend gezicht.

Zandpaden blijven geen zandpaden als er geen beheer op wordt uitgevoerd
Voor het onderhoud werken we in Ter Wupping samen met manege De Driesporen uit Onstwedde. Zij voeren twee keer per jaar met paarden werkzaamheden uit op de paden. De rest van het onderhoud gebeurt met kleine tractoren. Door het intensieve gebruik van de paden, ontstaat er snel spoorvorming. Dit moet zo nu en dan weer geëgaliseerd worden.

De ruiterpaden worden geëgaliseerd met een weidesleep c.q. bodemvlakker

Opleiding
De dames op de foto’s zijn leerlingen; zij volgen een hippische opleiding. Ze worden in de praktijk begeleid door mensen van de Menacademie uit Scheemda. Naast de onderhoudswerkzaamheden worden de paarden ook getraind. Een voorbeeld hiervan is door het water van de Mussel Aa en Ruiten Aa mennen, door de speciaal aangelegde voorden.  Om te voorkomen dat de paarden naast de betonnen bodemplaat stappen, heeft de manege leuningen gemaakt.

Dus mochten jullie een keer stof zien opwaaien op de ruiterpaden in Ter Wupping, dan is er een kans dat er paarden (en leerlingen) hard aan het werk zijn om de paden weer mooi te maken voor gebruik.

Boswachter Jelka

reageren

geef een reactie

 • Arvind kumar
  23 augustus 2018 om 08:02

  In the latest window Microsoft you have to know this briefly and this platform will be help more how to open saved passwords in microsoft edge here you can see that the features and in Microsoft if you open the accounts then they ask for username and password and they give also to save the password.

 • Ine Bles
  5 augustus 2016 om 18:44

  Leuk om te weten hoe dit onderhoud plaats vindt, en zo snijdt het mes aan twee kanten, of zelfs aan drie, het onderhoud, de leerlingen, en de paarden zelf! Super Jelka!

  • Staatsbosbeheer
   5 augustus 2016 om 18:58

   Vind het ook zo leuk, hoe we met ons allen een gebied beleefbaar maken. Dank je Ine!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog