www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Gedeelde trots

23 juni 2017 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Voor mij is een van de leukste activiteiten die jaarlijks plaatsvindt in Westerwolde toch wel het Westerwolde Wandelweekend. En zo denk ik er niet alleen over, elk jaar weten meer en meer mensen dit wandelevenement te vinden, met dit jaar weer een record aantal deelnemers. Meer dan 800 mensen hebben zich aangemeld!

Jaarlijks evenement
Het wandelevenement wordt georganiseerd door Stichting Wandelen in Westerwolde en vindt elk jaar plaats in het vierde weekend van juni. Met op de zaterdagavond een route van 10 kilometer en zondags een route van 12,5 kilometer en één van 25 kilometer. Mijn favoriete dag is de zaterdagavond. Dan valt er naast de mooie omgeving van alles te beleven. We noemen het ook wel de struin- en theaterdag. Ook dit jaar weer zullen de wandelaars van alles tegen komen. Wat dan precies? Daar kan ik helaas niet te veel over verklappen, dan is het morgen geen verrassing meer, maar dat het weer een bijzondere route is staat vast. Een klein tipje van de sluier is dat we in gesprek zijn met een Franse kunstschilder. Zondag is een rustige wandeldag waarbij men zich kan onderdompelen in de omgeving.

Westerwolde Wandelweekend

Trots
Elk jaar wandelen de mensen door een ander gedeelte van Westerwolde. Dit weekend zijn we in Sellingen en omgeving. Als boswachter werk ik graag mee aan een dergelijk evenement. Het is leuk werk om samen met de Stichting en lokale ondernemers een mooi weekend te organiseren. Maar bovenal zijn wij trots op onze natuurgebieden en willen we dat graag met iedereen delen. De drie routes van komend weekend liggen ook weer in een paar prachtstukjes. En niet alleen qua natuur, we komen ook langs een paar mooie monumenten. Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op https://westerwolde.groningen.nl/

De inschrijving voor dit jaar is al gesloten, maar houd zeker de inschrijving voor volgend jaar in de gaten. Wie weet komen we elkaar dan wel tegen!!

Boswachter Jelka

reageren

geef een reactie

  • Trijntje
    26 juni 2017 om 14:52

    Wat leuk dat jullie als boswachter ook bij dit wandel evenement betrokken zijn. Zeker ook een mooi gebied om te wandelen.

  • Ine
    23 juni 2017 om 21:41

    Zin in Jelka, bedankt voor je mooie woorden!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog