www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Van ooievaar tot wielewaal

7 juli 2017 Boswachter Mariska in Groningen

De Ruiten Aa

Deze week begin ik vol enthousiasme aan mijn tijdelijke baan als boswachter in Westerwolde. In één werkgebied gaan twee collega’s tegelijkertijd met zwangerschapsverlof. Dit geeft mij een unieke kans om te ervaren hoe het is om als boswachter te werken. Mijn ervaringen van de eerste week deel ik in deze blog.

Kantoor in de natuur
Elke werkdag mag ik beginnen en eindigen door te rijden in een afwisselend landschap van akkerland, bos, heide en een beek die daar doorheen slingert. Ook mijn werkplekken mogen er wezen: op de tweede dag had ik zelfs een bespreking in een klooster! Het gebied heeft veel te bieden. Het leent zicht perfect voor een wandeling, fietstocht of rit met bijvoorbeeld paard of mountainbike. Kom ook het gebied bezoeken en ervaar al het moois in Westerwolde en Kanaalstreek.

Het klooster van Ter Apel

Werken met vrijwilligers
Met een paar vrijwilligers heb ik kennis gemaakt. Zij doen belangrijk werk voor Staatsbosbeheer: in het beheer of door het verzorgen van activiteiten en excursies. In de komende tijd zal ik hen ondersteunen bij hun werkzaamheden.
Ook interesse in vrijwilligerswerk? Meld je aan als vrijwilliger, kom kennismaken en ontdek de mogelijkheden.

Kom mee naar buiten…
Tijdens een gesprek met een collega werd mijn aandacht ineens gevestigd (tijdens het bellen kon ik naar buiten kijken) op een fel gele vogel met zwart in de vleugels, ter grootte van een gaai. Hij kwam een bezoek brengen aan een boom in de laan voor mijn werkplek. Dat moest wel een wielewaal zijn! Abrupt (vanuit veel enthousiasme) moest er een kleine pauze ingelast worden om dit stukje mooie natuur te bewonderen.

Wielewaal

Voor de komende vier maanden hoop ik op nog meer van deze natuur‘cadeautjes’.
Wie weet maken we eens kennis met elkaar. Bij een bezoek aan het gebied Westerwolde en Kanaalstreek komt u mij ongetwijfeld tegen!

Boswachter Mariska Bos

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog