www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Ga jij ook springend het weekend in?

5 april 2018 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Vanaf vrijdag wordt het echt lenteweer, met in het weekend temperaturen tussen de 18 en 20 graden. De lente zal volgens de voorspellingen dit weekend echt voelbaar zijn. Waarschijnlijk wordt het zaterdag de eerste ‘Rokjesdag’ van het jaar en zullen de terrassen waarschijnlijk vollopen.

Wat te doen?
In het Westerkwartier is iets nieuws. Bungelwuppen! Ooit van gehoord?  De Friese benaming is een stuk bekender, Fierljeppen. Het is de oudste extreme sport van Nederland. Een activiteit waarbij je met de elementen land, lucht en water je eigen grenzen gaat verleggen. Gewapend met een polsstok leg je een uitdagende route af door de natuur in het Zuidelijk Westerkwartier.

Expeditie Grunnen
2e Paasdag is de Bungelwuproute geopend en waren de expeditieleden te gast in Theetuin Blotevoetenhof. Nieuwsgierig of ze het Bungelwuppen beheersen? Check deze link!

Route
De polsstokroute start vanuit Theetuin Blotevoetenhof. Hier word je ontvangen door de gastvrouw. Je kruist tijdens het springen een deel van het Blotevoetenpad. De route is aangeduid met nummers bij de sloten waar je over kan springen. Durf je niet te springen, je kan gebruik maken van een plank of een brug die klaar ligt.

Gebied
Ten westen van de stad Groningen ligt één van de kwartieren van het Ommeland: het Westerkwartier. De streek barst van de variatie in landschap en natuur. Bloemrijke graslanden, akkers, moeras, heide en houtsingels. Wierden, kromme sloten en kronkelende wegen geven dit gebied een nieuw karakter. Het gebied liever te voet verkennen, kijk hier voor routes.

Meer weten?
Kijk hier voor meer informatie. De activiteit is te boeken vanaf tien euro per persoon, inclusief consumptie naar keuze en iets lekkers.

Alvast een fijn en zomers weekend!

Boswachter Marieke

reageren

geef een reactie

  • ankitsaini
    4 juni 2018 om 18:42

    What a fun zone I really admire this administrative organize play online free happy wheels. And most of reason why we can say after use it, this run on the super series. You will be feel the story line which is the actual base of the free happy wheels.

  • Trijntje
    5 april 2018 om 15:21
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog