www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Weer of geen weer: ruim 160 kinderen vieren Boomfeestdag in Zuidhorn!

14 maart 2019 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Boomfeestdag 2019 zit erop! Stoere jongens en meiden trotseren weer en wind en planten bomen langs het Hoendiep in Zuidhorn. Op verschillende locaties in de provincie werd de Boomfeestdag afgelast. In Zuidhorn lieten de leerlingen zich niet afschrikken en zetten zich volop in!

 

Samen aan de slag

Gemeente Westerkwartier organiseerde samen met Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer Groningen, IVN en Kunst en Cultuur de Provinciale Boomfeestdag 2019 in Zuidhorn. Na een korte toespraak van provinciehoofd Rieks van der Wal van Staatsbosbeheer, stelden leerlingen vragen aan gedeputeerde Henk Staghouwer, burgemeester Wiersema en wethouder Geertje Dijkstra. De aftrap werd gedaan door de genodigden en vier leerlingen van de deelnemende scholen door het planten van een Tulpenboom op de Waterschapsheuvel.

Tulpenboom – v.l.n.r Burgemeester Wiersema, gedeputeerde Henk Staghouwer, wethouder Geertje Dijkstra en Rieks van der Wal provinciehoofd Staatsbosbeheer en de leerlingen van de basisscholen

Ruim 160 leerlingen

Ondanks de weersomstandigheden was het een succes, het programma was vooraf ingekort vanwege de weersverwachting. De leerlingen hebben met hulp van leerkrachten, ouders, gedeputeerde, burgemeester en wethouder 50 bomen geplant langs het Hoendiep. Ruim 160 leerlingen van CBS Het Anker, SWS de Vlieger, GBS de Brug en CBS de Windroos hadden een ochtend om niet snel te vergeten. Op de plantlocatie werd de regen getrotseerd. Na afloop stond er warme chocolademelk klaar en konden de kinderen weer richting school.

Ieder kind een boom

Het thema van de Boomfeestdag 2019 is ‘Ieder kind een boom’ . Het streven is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten, omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten.

Ik hoop dat de leerlingen inmiddels weer zijn opgewarmd en ook trots zijn op hun prestatie! Iedereen bedankt!

Boswachter Marieke

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog