www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Kom spelen en eten in Sellingen

12 juli 2019 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Het zal de Sellinger afgelopen maanden niet ontgaan zijn dat er veel activiteit was in De Noordmee en in het open stukje bos daar vlakbij.

Noordmee

7 juni was een feestelijke dag, namelijk de (her)opening van De Noordmee. Vanaf januari hebben de nieuwe pachters van De Noordmee, Rineke Dijkinga en Jan Dommerholt, hard gewerkt om De Noordmee naar hun wensen te verduurzamen en in te richten. Het bedrijf dat ze in De Noordmee runnen heet PUUR Westerwolde.
PUUR Westerwolde is een vergaderruimte met eetgelegenheid. Rineke ontvangt hier groepen voor o.a. lezingen, trainingen, workshops en teamdagen. Bij al deze activiteiten draait het om voedsel wat onbewerkt, biologisch en lokaal geteeld is. Er wordt zoveel mogelijk met seizoensproducten gewerkt. PUUR Westerwolde was in principe alleen geopend voor groepen, maar vanaf 21 juli kan het publiek ook elke zondagmiddag tussen 12.00 en 17.00 komen kennismaken met hun keuken.
Ook Staatsbosbeheer heeft weer een plekje in het pand. Hier kunnen bezoekers op woensdag en zondag tussen 12.00 uur en 16.00 uur terecht met vragen. De gastheren en gastvrouwen helpen je op weg om al het moois wat Westerwolde te bieden heeft te ontdekken. Ook kun je bij deze informatiebalie terecht voor informatie over Cittaslow.
Kom gerust eens langs!
En mocht je net zo enthousiast over deze plek worden als dat ik ben, en je wilt graag een steentje bijdragen aan onze informatievoorziening, we zoeken nog vrijwilliger gastheren en gastdames. Neem dan gerust contact op met mij (j.vale@staatsbosbeheer.nl)

Opening Noordmee

’t Egelnest

Vlakbij De Noordmee was de afgelopen maanden nog z’n plek waar veel gebeurde. Vanaf maart tot de feestelijke opening op 29 mei hebben onze vrijwilligers zich vol overgave gestort op het realiseren van een speelbos. En met succes, want wat is het een mooie plek geworden!
Een vrij spelen plek met klauterbomen, een hut van wilgentenen, een zandbak en een waterpomp. Deze vrij spelen plek is omringd met een parcours waar je je evenwicht en behendigheid kan testen. En natuurlijk kun je ook nog steeds hutten bouwen met materialen die je in het bos vindt. In het speelbos staat een picknicktafel van 6 meter waar je met de hele familie of schoolklas samen aan kan zitten.
29 mei hebben 30 leerlingen van basisschool Op d’Esch dit speelbos officieel geopend, door het onthullen van de naam van deze speelplek ’t Egelnest.

Onthulling naam ’t Egelnest

Waarom speelnatuur?

We vinden het belangrijk om kinderen en natuur met elkaar te verbinden. Want buiten zijn en spelen in de natuur is gezond en goed voor de ontwikkeling van kinderen.  Een speelbos is een van de middelen om spelend te leren, de natuur te laten zien en beleven, hun hart te raken en hun nieuwsgierigheid te wekken. Zo krijgen kinderen ook een band met de natuur. Ze zijn de toekomstige natuurbeschermers, beleidsmakers, boeren, burgers en bouwers.

Zelf hutten bouwen in ’t Egelnest

Na vandaag begint ook hier in het noorden de zomervakantie. Er is deze zomer genoeg te doen in onze mooie provincie.  Kom spelen in het speelbos, bezoek een van onze kabouterpaden, ga bungelwuppen in Opende of bezoek een van de andere activiteiten die we organiseren. Kijk op onze website voor alle activiteiten.

Namens alle collega’s van Staatsbosbeheer Groningen wens ik jullie een hele fijne zomer!

Boswachter Jelka

 

reageren

geef een reactie

 • Alma Kalk
  17 juli 2019 om 09:31

  Hoi Jelka,
  Wat een leuk stukje heb je geschreven over deze mooie plek in Sellingen! Hopelijk komen er binnenkort meer collega gastheren en -vrouwen bij…
  Groetjes, Alma

 • Henk Drenth
  13 juli 2019 om 23:07

  Jelka bedankt voor deze mooie informatie. Wij komen zeker binnenkort eens de boel verkennen met oa onze kleindochter. De schoolvakanties zijn nu net begonnen, Groeten, Henk Drenth, Musselkanaal.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog