www.boswachtersblog.nl/ Limburg

25 jaar werken in de natuur

9 april 2014 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

2014-02-22 Schuitwater  (5)©Sjaak van Wijlick 2014-02-22 jubileumbankje (58) 2014-02-22 Schuitwater  (1) ©Sjaak van WijlickDe laatste ratelpopulieren vliegen door de lucht, gevolgd door een grote zucht. Het zit er op; het is klaar! Na drie zaterdagochtenden hard werken op het heideterreintje in natuurgebied het Schuitwater bij Broekhuizen is de klus geklaard. Alle berken, dennen en ratelpopulieren die het heideterrein dreigden te overgroeien zijn gerooid. Voorlopig heeft de heide weer alle kans om zich verder te ontwikkelen. Maar vroeg of laat keert de werkgroep Vrijwillig Natuur- en Landschapsbeheer (VNeL) van IVN De Maasdorpen hier weer terug. Want het bos zal hoe dan ook steeds weer de heide proberen op te slokken.

 

Tijdens de werkochtend van zaterdag 22 februari is er meer te vieren dan alleen de afronding van de klus op het heideveld van Staatsbosbeheer. De VNeL- groep viert namelijk haar jubileum. Al 25 jaar werkt de VNeL-groep in diverse natuurgebieden in de gemeente Horst aan de Maas. Als dank voor deze inzet heeft de gemeente Horst aan de Maas de werkgroep een zitbank aangeboden. Na plaatsing van het bankje op een mooi stuifduin aan de rand van het heideterreintje hebben wethouder Paul Driessen, de Dorpsraad van Broekhuizen, Staatsbosbeheer en de VNel-groep het bankje onthuld en ingezeten. Onder het mom van “rust es efkes en geniet” kunnen bezoekers hier even bijkomen tijdens hun wandeling door het mooie Schuitwater.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog